Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Beşamel soslu çipura balığı
Beşamel soslu çipura balığı
Pratik Beşamel soslu çipura balığı Tarifi

Malzemeler:
250-300 gram çipura balığı
1 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
bir tutam tuz
6-7 adet haşlanmış kültür mantarı
bir tutam kırmızı toz biber
biraz zeytinyağı
rende kaşar peyniri

Hazırlanışı: Balığı haşlayıp kılçıklarından ve derilerinden ayıklayarak ufak parçalar haline getirin. Beşamel sos için, bir tencereye zeytinyağını ve unu koyup kavurun, un kavrulunca içine sütü ilave edip iyice çırpın. Koyulaşan beşamel sosa pul şeklinde doğradığınız kültür mantarlarını ve bir tutam tuzu ilave edin ve kısık ateşte kaynatın. Kaynayan beşamelin içine küçük parçalar haline getirdiğiniz balıkları koyun ve tahta spatulayla karıştırın. Daha sonra ince uzun kiremit kabına bu karışımı dökün. Üzerine rende kaşar peyniri ve bir tutam kımızı toz biber serpip 200 derecelik fırında üst kısmı kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun


Yemekevi.tv okuyucularınden Osman Salkım'ın gönderdiği beşamel soslu çipura balığı tarifini mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarin ve pudraşekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtaları ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Unu derin bir kaba boşaltıp, ortasını havuz gibi açın. Yumurta, biraz su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin.

Yaş maya, ılık su, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. 2 adet yumurtayı daha sonra da unu ilave edin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Patatesleri yıkayıp tuzlu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup püre haline getirin ve kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri