Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Balık çorbası
Balık çorbası
Pratik Balık çorbası Tarifi

Cemal Altuğ'dan lezzetli bir balık çorbası tarifi

Malzemeler:
1 -2 adet Beyaz etli balık (Lipsos, kırlangıç veya levrek)
1 adet orta boy soğan
1 adet iri kesilmiş havuç
2 adet defne yaprağı
1 adet iri doğranmış kereviz veya yaprağı
1 limon (kabuğu soğulmuş)
tuz, tane karabiber
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta sarısı
1 tepeleme çorba kaşığı un

Hazırlanışı: Bütün malzemeler (defne hariç) tencereye konur. 2ltsu konarak 20 dakika kaynatılır. Balıklar alınır kılçık ve kafa ayrılır ve bunlar tencereye tekrar konur. Orta ateşte 45 dakika kadar kaynatılır ve süzülür. Balık suyu tencereye konur (malzemeler iyice süzgeçte sıkılır sonra atılır). İçine biraz tereyağı ilave edilir ve kaynatılır. Kaynayınca ufak doğranmış balıklar ve defne konulur. 10 dakika kadar orta ateşte pişirilir. Çukur bir kasede yoğurt, un ve yumurta sarısı karıştırılır. Balık suyundan 1 kepçe alınır ve sos sulandırılır. Tencereye azar azar ilave edilir. Tuz konulur. 10 dakika kadar unun kokusunun kalmaması için kaynatılır. Sıcak olarak servis edilir. 

Aşçının notu: Balık suyu yapılırken tencere kapatılmaz, oluşan köpükler kevgirle alınır. Bütün yemeklere olduğu gibi tuz en son ilave edilir. İstenirse servis esnasında tereyağı fazla karartılmadan tavada eritilir ve çorbanın üstüne dökülür. Tabii ki sevenler acı kırmızı biber ilave edebilirler.


Cemal Altuğ'dan lezzetli bir balık çorbası tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Patlıcanı alacalı soyun. İnce ve yuvarlak şekilde dilimleyin. Soğanları da halka halka dilimleyin.

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Ayşe Tüter'in tarifi

Eti robotta irice çekip bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri