Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bıldırcın
Bıldırcın
Pratik Bıldırcın Tarifi

Malzemeler:
un
patates
su
tereyağı
tuz

Hazırlanışı: Patatesi haşlayın. Kabuklarını soyup, tuz ilave edip püre haline getirin. Un, tuz ve suyla sert bir hamur yoğurun. Hamuru iri iri yumaklara ayrırın ve yufka biçiminde açın. Küçük kareler şeklinde kesin. Ortalarına patates koyun. Balık kılçığı şeklinde kapatın. Hepsi bittikten sonra kaynamakta olan suya atın. İyice piştikten sonra üzerine tereyağı gezdirip servis edin. 

Aşçının notu: Bu yemek Sivas Kulyusuf köyünün yöresel bir yemeğidir, oldukça doyurucudur ve beceri isteyen bir yemektir


Sivas Kulyusuf köyüne ait yöresel bir yemek tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bilinen klasik patates salatasının baharatlarla zenginleştirilmişi olan bu salatayı mutlaka deneyin. Nurtan Çakır Tezgin'in tarifi...

Öncelikle mantının iç malzemesini hazırlayın. Bunun için kıymaya tuz, karabiber, rendelenmiş soğanı ekleyip, karıştırın.

Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.

Çocuğunuz için eğlenceli lezzetler hazırlarken bir işbölümü yaparak onu da bu tatlı koşturmaya dahil edebilirsiniz.

Ön hazırlık olarak pilicin göğüs kısmındaki derileri alıp, atın. Göğüs etini iri kuşbaşı doğrayın. Soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı ayıklayıp, ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri