Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bıldırcın
Bıldırcın
Pratik Bıldırcın Tarifi

Malzemeler:
un
patates
su
tereyağı
tuz

Hazırlanışı: Patatesi haşlayın. Kabuklarını soyup, tuz ilave edip püre haline getirin. Un, tuz ve suyla sert bir hamur yoğurun. Hamuru iri iri yumaklara ayrırın ve yufka biçiminde açın. Küçük kareler şeklinde kesin. Ortalarına patates koyun. Balık kılçığı şeklinde kapatın. Hepsi bittikten sonra kaynamakta olan suya atın. İyice piştikten sonra üzerine tereyağı gezdirip servis edin. 

Aşçının notu: Bu yemek Sivas Kulyusuf köyünün yöresel bir yemeğidir, oldukça doyurucudur ve beceri isteyen bir yemektir


Sivas Kulyusuf köyüne ait yöresel bir yemek tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Keki hazırlamak için, tereyağını eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Elif Kılıç pratik peynirli poğaça tarifini yemekseverlerle paylaştı...

Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın. Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun. Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun.

Soğanı küp doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin. Kabağı rendeleyip kavurduğunuz soğana ekleyin.

Kalorisi az olan bir makarna yemek isteyen makarna tutkunları için Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'dan pratik bir tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri