Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bıldırcın
Bıldırcın
Pratik Bıldırcın Tarifi

Malzemeler:
un
patates
su
tereyağı
tuz

Hazırlanışı: Patatesi haşlayın. Kabuklarını soyup, tuz ilave edip püre haline getirin. Un, tuz ve suyla sert bir hamur yoğurun. Hamuru iri iri yumaklara ayrırın ve yufka biçiminde açın. Küçük kareler şeklinde kesin. Ortalarına patates koyun. Balık kılçığı şeklinde kapatın. Hepsi bittikten sonra kaynamakta olan suya atın. İyice piştikten sonra üzerine tereyağı gezdirip servis edin. 

Aşçının notu: Bu yemek Sivas Kulyusuf köyünün yöresel bir yemeğidir, oldukça doyurucudur ve beceri isteyen bir yemektir


Sivas Kulyusuf köyüne ait yöresel bir yemek tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, salça, toz kırmızıbiber ve tozşekeri iyice karıştırın.

Pancarların kabuklarını soyup jülyen doğrayın. Sarımsakları ezip pancarlarla karıştırın ve üzerine limon tuzu döküp bir kenarda beklemeye alın.

Fırını 160 derecede ısıtın. Malzemeleri derin bir kabın içine alın. İyice karıştırın, sonrasında yoğurun.

Tereyağı, pudraşeker, yumurta, elenmiş un, çekilmiş badem, rendelenmiş limon kabuğu ve suyu büyük bir kapta karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.

Tavuk etini kaynar suda haşlayıp tuzunu ekleyin. Eti kevgirle bir tabağa alıp suyunu başka bir kaba süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri