Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bıldırcın
Bıldırcın
Pratik Bıldırcın Tarifi

Malzemeler:
un
patates
su
tereyağı
tuz

Hazırlanışı: Patatesi haşlayın. Kabuklarını soyup, tuz ilave edip püre haline getirin. Un, tuz ve suyla sert bir hamur yoğurun. Hamuru iri iri yumaklara ayrırın ve yufka biçiminde açın. Küçük kareler şeklinde kesin. Ortalarına patates koyun. Balık kılçığı şeklinde kapatın. Hepsi bittikten sonra kaynamakta olan suya atın. İyice piştikten sonra üzerine tereyağı gezdirip servis edin. 

Aşçının notu: Bu yemek Sivas Kulyusuf köyünün yöresel bir yemeğidir, oldukça doyurucudur ve beceri isteyen bir yemektir


Sivas Kulyusuf köyüne ait yöresel bir yemek tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. 4 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine salça ve kurufasulyeyi ekleyin.

Hindi kıymayı derin bir kaseye alarak rendelediğiniz soğanı ve ufaladığınız ekmeği ilave edin.

Patatesleri yıkayıp tuzlu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup püre haline getirin ve kenara alın.

Pasta hamuru için unu derin bir kaba eleyin. Pudraşekeri, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın.

Tavuk etini haşlayıp tel tel ayırın. Oğanları küp şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri