Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ayranlı kesme
Ayranlı kesme
Pratik Ayranlı kesme Tarifi

Filiz Hanım'dan nefis bir çorba tarifi

Malzemeler:
1,5 çorba kasesi elde kesilmiş erişte
yarım kg yoğurt [torba yoğurdu olursa daha iyi olur]
1 tatlı kaşığı nane
1,5 yemek kaşığı un
1 yumurt
2,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı: Öncelikle yoğurt, un, yumurta mikserle iyice çırpılır. Azar azar su eklenerek çırpma işlemine devam edilir. Bu karışım  derin bir kaba konulur ve kaynayana kadar aralıksız karıştırılır. Kaynayınca erişte eklenir. Erişteyle birlikte biraz daha karıştırılır. Erişteler pişmeye yakın üstüne bir tutam nane eklenir. Başka bir kaba yağ konur. Yağ biraz kızdırılır sonra nanenin geri kalanı eklenip kavrulur. Kavrulan nane, çorbanın üzerine dökülür çorba ile iyice harmanlanır. Çorba soğuduktan sonra tuzu ilave edilir.

Aşçının notu: Kesme fazla gelebilir siz ayarlayarak atın.Tuzu mutlaka çorba soğuduktan sonra atın, aksi halde yoğurt çürür.


Filiz Hanım'dan nefis bir çorba tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Krep hamuru için, bir kasede unu, tuzu ve yumurtaları çırpma teli ile çırpmaya başlayın ve üzerine yavaşça sütü ve suyu katın.

Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin.

Küçük bir tencerede portakal suyunu ısıtın. Küçük parçalar şeklinde doğranmış incirleri ekleyin ve 30 dakika bekletin.

Taze ıspanağı haşlayıp süzün ve suyunu iyice sıkın. Tuz, beyaz biber, dolmalık fıstık, sarımsak ve parmesan peyniri ekleyip, blenderden geçirin.

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri