Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ayranlı kesme
Ayranlı kesme
Pratik Ayranlı kesme Tarifi

Filiz Hanım'dan nefis bir çorba tarifi

Malzemeler:
1,5 çorba kasesi elde kesilmiş erişte
yarım kg yoğurt [torba yoğurdu olursa daha iyi olur]
1 tatlı kaşığı nane
1,5 yemek kaşığı un
1 yumurt
2,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı: Öncelikle yoğurt, un, yumurta mikserle iyice çırpılır. Azar azar su eklenerek çırpma işlemine devam edilir. Bu karışım  derin bir kaba konulur ve kaynayana kadar aralıksız karıştırılır. Kaynayınca erişte eklenir. Erişteyle birlikte biraz daha karıştırılır. Erişteler pişmeye yakın üstüne bir tutam nane eklenir. Başka bir kaba yağ konur. Yağ biraz kızdırılır sonra nanenin geri kalanı eklenip kavrulur. Kavrulan nane, çorbanın üzerine dökülür çorba ile iyice harmanlanır. Çorba soğuduktan sonra tuzu ilave edilir.

Aşçının notu: Kesme fazla gelebilir siz ayarlayarak atın.Tuzu mutlaka çorba soğuduktan sonra atın, aksi halde yoğurt çürür.


Filiz Hanım'dan nefis bir çorba tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beş yıldızlı aşçı İlknur Ateşoğlu'nun pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattığı truf pastayı evde kolayca yapabilecek, yeni tatlar deneme fırsatı bulacaksınız...

Tereyağının 1 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalanı bakır bir tavada eritin. Mısır ununu ekleyip kısık ateşte kavurun.

Krep için yumurtaları çırpın. Un, tuz ve sütü ilave ederek çırpma teli ile çırpmaya devam edin.

Havuçları rendeleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Kaynar suda 5 dakika haşlayıp kevgirle bir tabağa alın ve soğumaya bırakın.

Eritilmiş margarin ve bir bardak toz şekeri iyice çırpın. Çırpılmış şekerli yağa 4 yumurtanın sarısını ilave ederek çırpmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri