Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ayranlı kesme
Ayranlı kesme
Pratik Ayranlı kesme Tarifi

Filiz Hanım'dan nefis bir çorba tarifi

Malzemeler:
1,5 çorba kasesi elde kesilmiş erişte
yarım kg yoğurt [torba yoğurdu olursa daha iyi olur]
1 tatlı kaşığı nane
1,5 yemek kaşığı un
1 yumurt
2,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı: Öncelikle yoğurt, un, yumurta mikserle iyice çırpılır. Azar azar su eklenerek çırpma işlemine devam edilir. Bu karışım  derin bir kaba konulur ve kaynayana kadar aralıksız karıştırılır. Kaynayınca erişte eklenir. Erişteyle birlikte biraz daha karıştırılır. Erişteler pişmeye yakın üstüne bir tutam nane eklenir. Başka bir kaba yağ konur. Yağ biraz kızdırılır sonra nanenin geri kalanı eklenip kavrulur. Kavrulan nane, çorbanın üzerine dökülür çorba ile iyice harmanlanır. Çorba soğuduktan sonra tuzu ilave edilir.

Aşçının notu: Kesme fazla gelebilir siz ayarlayarak atın.Tuzu mutlaka çorba soğuduktan sonra atın, aksi halde yoğurt çürür.


Filiz Hanım'dan nefis bir çorba tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın.

Okuldan geldiniz ve çok açsınız. Kendinize hemen İrem Ergüleç'in tarifindeki gibi bir soğuk sandviç hazırlayabilir, afiyetle yiyebilirsiniz...

Sütü tencereye alın. Yarım çay kaşığı tuz ve tozşekeri ekleyip karıştırın. Kaynamaya bırakın.

Kaz etiyle yapılmış pilav yediniz mi hiç? Kars'a giderseniz mutlaka tatmanız gereken bir yemek...

Derin bir kaba, yoğurt, sıvıyağ, süt, yumurta ve sirkeyi koyup karıştırın. Diğer tarafta una, kabartma tozunu, mahlepi, ayıklanmış üzüm ve dutu ekleyip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri