Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Arap saçlı sübya yahnisi
Arap saçlı sübya yahnisi
Pratik Arap saçlı sübya yahnisi Tarifi

Osman Salkım'ın tarifi

Malzemeler:
1 kg temizlenmiş haşlanmış sübya
orta boy beyaz soğan ya da cücük soğanı
8-10 adet beyaz kültür mantarı
4-5 adet sivri tatlı yeşil biber
2 adet defne yaprağı
1/2 çay bardağı elma sirkesi ya da beyaz şarap
bir tutam tuz
biraz tane karabiber
200 gram arap saçı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak

Hazırlanışı: Haşlanmış sübyaları halka şeklinde doğrayıp bir kenara alıyoruz (sübyayı haşladığımız suyu kesinlikle atmıyoruz). Derin bir tencereye soğanımızı salataya doğrar gibi yarım ay şeklinde doğrayıp, sarımsaklarımızı ilave edip ve zeytinyağımızla kavuruyoruz. Sonra biberlerimizi ilave ediyoruz. Mantarlarımızı dörde bölüp tenceremize ilave edip kavuruyoruz, sırasıyla haşlanmış sübya, defne yaprağı, küçük parçalara ayırdığımız arap saçımızı ve en son olarak haşlanmış olan sübyalarımızın suyundan 2 su bardağı kullanıp tuzumuzu ve karabiberimizi de ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca elma sirkemizi ya da beyaz şarabımızı da ilave edip 3-4 dakika daha kaynatıp sıcak olarak servis yapıyoruz.

Aşçının notu: Eğer sübyanın suyunu kullanmak istemezseniz 2 su bardağı sıcak su kullanabilirsiniz


Osman Salkım'ın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kaynayan 2 su bardağı suya 1 küçük tabak pilici, ufak doğranmış havucu ve çok küçük kesilmiş soğan ekleyin.

Kabağın kabuklarını soyun. Uzunlamasına incecik dilimleyin. Üzerine tuz serperek yumuşamasını bekleyin.

İrmik, süt ve şekeri tencereye koyup karıştırın. Tereyağını ilave edip sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.

Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin.

Sucuğu zarından ayırın. Halka halka doğrayın. Güveci hafif ateşe koyup ısıtın. Yağı içine ilave edin. Bu yağda sucukları arkalı önlü hafifçe kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri