Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Arap saçlı sübya yahnisi
Arap saçlı sübya yahnisi
Pratik Arap saçlı sübya yahnisi Tarifi

Osman Salkım'ın tarifi

Malzemeler:
1 kg temizlenmiş haşlanmış sübya
orta boy beyaz soğan ya da cücük soğanı
8-10 adet beyaz kültür mantarı
4-5 adet sivri tatlı yeşil biber
2 adet defne yaprağı
1/2 çay bardağı elma sirkesi ya da beyaz şarap
bir tutam tuz
biraz tane karabiber
200 gram arap saçı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak

Hazırlanışı: Haşlanmış sübyaları halka şeklinde doğrayıp bir kenara alıyoruz (sübyayı haşladığımız suyu kesinlikle atmıyoruz). Derin bir tencereye soğanımızı salataya doğrar gibi yarım ay şeklinde doğrayıp, sarımsaklarımızı ilave edip ve zeytinyağımızla kavuruyoruz. Sonra biberlerimizi ilave ediyoruz. Mantarlarımızı dörde bölüp tenceremize ilave edip kavuruyoruz, sırasıyla haşlanmış sübya, defne yaprağı, küçük parçalara ayırdığımız arap saçımızı ve en son olarak haşlanmış olan sübyalarımızın suyundan 2 su bardağı kullanıp tuzumuzu ve karabiberimizi de ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca elma sirkemizi ya da beyaz şarabımızı da ilave edip 3-4 dakika daha kaynatıp sıcak olarak servis yapıyoruz.

Aşçının notu: Eğer sübyanın suyunu kullanmak istemezseniz 2 su bardağı sıcak su kullanabilirsiniz


Osman Salkım'ın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Ispanakları bol suda yıkayıp süzdürüyoruz. İri doğrayıp bir kap içerisine alıyoruz. Üzerine tuzunu, sıvıyağını, karabiberini ilave edip karıştırıyoruz.

Kapaklı bir güveç kabının içini tereyağının yarısı ile yağlayın.

Bisküvileri havanda dövüp kakao ile karıştırın. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin. Karışımı, yuvarlak kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin.

Sahur için lezzetli ve hafif bir çorba tarifi..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri