Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Acem Pilavı
Acem Pilavı
Pratik Acem Pilavı Tarifi

Binnur Siyako'dan muhteşem bir acem pilavı tarifi. Pilav tutkunları bu lezzeti mutlaka tatmalı...

Malzemeler:
500 gr dana veya kuzu eti
3 adet patlıcan
3 adet domates
3 adet sivri biber
3 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1.5 su bardağı pirinç

Hazırlanışı: Önce pirinçler kaynar suda bekletilir.Diğer yandan etler yumuşayana kadar pişirilir ve teflon tencereye alınır. Soğanla ve tereyağında kavrulur. Üstüne 1 sıra halka halka kızartılmış patlıcan, üstüne 1 sıra domates, tekrar patlıcan ve domates dizilir. Aralara yeşil biber ve sarımsak konur. Onun üstüne bol maydanoz ve yıkayıp iyicene süzdüğümüz pirinç eklenir. Üstüne 2 su bardağı kaynar su ve tuz konur. Ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. En az 20 dk.demlendirilir. Tencerenin boyutuna uygun bir tabağa ters çevrilir.


Binnur Siyako'dan muhteşem bir acem pilavı tarifi. Pilav tutkunları bu lezzeti mutlaka tatmalı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Balık tutkunları için çok lezzetli bir tarif. İstanbul'un gözde mekanlarından Home Store Cafe'nin mutfak şefi Ali Kılıç sizler için anlattı...

Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun.

Yumurtayı bir kaba alıp mikserde iyice çırpın. Tereyağını buzdolabından alıp oda ısısında ılınmadan küp şeklinde kesin.

Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun.

Kızılcıkları yıkayın ve çekirdeklerinden ayırmak için kevgirden geçirin. Diğer tarafta, bakır tencerede toz şekeri 1 su bardağı su ilavesi ile eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri