Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İrmik tatlısı
İrmik tatlısı
Pratik İrmik tatlısı Tarifi

Sevinç Akyol'dan lezzetli ve pratik bir tarif

Malzemeler:
10 kaşık irmik 
9 kaşık toz şeker
1 kilo süt
şeftalili meyveli jöle

Hazırlanışı: Süt, irmik, toz şeker bir tencerede puding kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Kare bir tepsi ıslatılıp bu karışım dökülür. Buzdolabında 1 gece bekletilir. Ertesi gün jöle tarifine göre hazırlanır. İrmik tatlısının üzeri şeftali dilimleriyle süslenir. Üzerine jöle dökülür. Jöle donduktan sonra dilimlenerek servise sunulur.

Aşçının notu: Bu tatlıyı muz dilimleri veya kivinin dışında her meyve ile hazırlayabilirsiniz. Kivi jölenin sertleşmesini engelliyor.

Afiyet olsun!


Sevinç Akyol'dan lezzetli ve pratik bir tarif

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın.

Karadeniz deyince akla gelen ilk yemeklerden biri Hamsi Pilavı. Özellikle Ordu, Giresun ve Samsun'da yaygın olan yemek oldukça sık yapılıyor. Bir o kadar da lezzetli...

Ayıklanmış balığı 1 parmak uzunluğunda şeritler halinde doğrayın. Una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

Makarnayı damak zevkinize göre haşlayın. Bu arada havucu soyup, ince uzun şekilde doğrayın.

Margarini eritip, soğutun ve derin bir kaba alın. İçine sıvıyağ, yoğurt, sirke, yumurta, kabartma tozu ve un ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri