Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İrmik tatlısı
İrmik tatlısı
Pratik İrmik tatlısı Tarifi

Sevinç Akyol'dan lezzetli ve pratik bir tarif

Malzemeler:
10 kaşık irmik 
9 kaşık toz şeker
1 kilo süt
şeftalili meyveli jöle

Hazırlanışı: Süt, irmik, toz şeker bir tencerede puding kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Kare bir tepsi ıslatılıp bu karışım dökülür. Buzdolabında 1 gece bekletilir. Ertesi gün jöle tarifine göre hazırlanır. İrmik tatlısının üzeri şeftali dilimleriyle süslenir. Üzerine jöle dökülür. Jöle donduktan sonra dilimlenerek servise sunulur.

Aşçının notu: Bu tatlıyı muz dilimleri veya kivinin dışında her meyve ile hazırlayabilirsiniz. Kivi jölenin sertleşmesini engelliyor.

Afiyet olsun!


Sevinç Akyol'dan lezzetli ve pratik bir tarif

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. Uçlarını üst üste getirip birleştirin ve unlu zeminde merdane yardımı ile açın.

Filetosu çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayın. Bostan patlıcanlarını alacalı soyup, uzun dilimler halinde kesin.

Öncelikle 1 kg ıspanağı iyice yıkayıp, yapraklarını ince kıyın.

Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta harmanlayın. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın ve unlu karışıma ekleyin. Sütü ilave edip mikserle iyice karıştırın.

Ispanak köklerini ayıklayıp sularını birkaç kez değiştirerek yıkayın. İrice kıyılmış soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri