Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İrmik tatlısı
İrmik tatlısı
Pratik İrmik tatlısı Tarifi

Sevinç Akyol'dan lezzetli ve pratik bir tarif

Malzemeler:
10 kaşık irmik 
9 kaşık toz şeker
1 kilo süt
şeftalili meyveli jöle

Hazırlanışı: Süt, irmik, toz şeker bir tencerede puding kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Kare bir tepsi ıslatılıp bu karışım dökülür. Buzdolabında 1 gece bekletilir. Ertesi gün jöle tarifine göre hazırlanır. İrmik tatlısının üzeri şeftali dilimleriyle süslenir. Üzerine jöle dökülür. Jöle donduktan sonra dilimlenerek servise sunulur.

Aşçının notu: Bu tatlıyı muz dilimleri veya kivinin dışında her meyve ile hazırlayabilirsiniz. Kivi jölenin sertleşmesini engelliyor.

Afiyet olsun!


Sevinç Akyol'dan lezzetli ve pratik bir tarif

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Elmayı ve şeftalileri 1-2 çorba kaşığı sirke eklenmiş suda 20 dakika bekletin.

Önce bir kilo havucu rendeleyerek tencereye koyun. Şeker ve su ilave ederek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Tekiri ayıklayıp kılçığını çıkarın. Fırın tepsisinin içine alüminyum folyo yayın. Üzerine halka kesilmiş soğan, sivri biber, domates ve maydanozu dizin.

Margarini eritip soğutun.Pudra şekeri ile iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları birer birer ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri