Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çilek kremalı gönül pastası
Çilek kremalı gönül pastası
Pratik Çilek kremalı gönül pastası Tarifi

Malzemeler:
1 adet sade hazır kek,
1 su bardağı herhangi bir meyve suyu

Kreması için:
3 su bardağı süt
yarım çay bardağı un
yarım çay bardağı toz şeker
1 paket toz kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
3 su bardağı dolusu çilek

Hazırlanışı:
İki katlı hazır keke bıçakla keserek kalp şekli verin. Diğer taraftan, muhallebiyi hazırlamak için 3 su bardağı süt, un ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. 1 su bardağı soğuk süt ve kremşantiyi karıştırma kabında 3-4 dk.kadar çırpın. 2su bardağı çileği robotta çekerek kremşantiye ekledikten sonra çırpmaya devam edin. Ilık haldeki muhallebiyi de ilave edip mikserle 2-3 dk. çırptıktan sonra buzdolabında bekletin. Kalp şeklindeki kekin iki parçasını da meyve suyuyla ıslatın. Bir parçasını servis tabağına yerleştirip üzerine hazırladığınız çilekli kremanın yarısından azını sürün. Kekin diğer parçasını da yerleştirip kalan kremayı da üzerine ve yanlarına sürüp çilekle süsledikten sonra soğuk halde servise sunun.


Derya Aydın'dan güzel bir pasta.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şeker hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün taze uskumru buğulama tarifi..

Fırın 200 derecede ısıtılır. İki düzine küçük kek kalıbı ya da kek kalıpları yağlanır. Bir kaseye unlar, karbonat, tuz ve kuru meyveler konur.

Ekmeklerin üzerine margarini sürün ve 6 dilimini tepsinin tabanına yayın. Maydanoz, soğan, mantar ve sivri biberi robottan geçirin.

Çocuklar için besin değeri çok yüksek, lezzetli bir sandviç. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı Fatih Aydın pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri