Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı tart
Çikolatalı tart
Pratik Çikolatalı tart Tarifi

Yemekevi.tv okuyucularınden Tufan Alkın'ın tarifi

Malzemeler:
Hamuru için:150 gr un
140 gr pudraşekeri
360 gr un
6 yumurtanın sarısı
2 çay kasığı bal
çikolata harcı için: 990 gram çikolata
660 gram margarin
15 yumurta
550 gram tozşeker
375 ml su

Hazırlanışı: Malzemelerin hepsi karıştırılarak hamur hazırlanır ve dolapta yaklaşık 4 saat dinlendirilir ve merdaneyle açılarak yağlanmış tepsiye ya da yuvarlak formlara yerleştirilerek çatalla delikler açılarak 185 derecedeki fırında 5 dakika kadar pişirilerek fırından alınır. Soğumaya bırakılır ve çikolata harcı hazırlanarak üzerine boşaltılır. 160 derecedeki fırında 30-35 dakika kadar pişirilerek hafif sıcak olarak servise sunulur. Çikolata harcı için, çikolata benmari usulü margarinle eritilir. Yumurta, tozşeker ve su katılarak iyice karıştırılır.


Yemekevi.tv okuyucularınden Tufan Alkın'ın tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda ısısında bekletilmiş margarin, yumurta, pudra şekeri, zeytinyağı, yoğurt ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp malzemeleri birbirine yedirinceye kadar elinizle karıştırın.

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup kıyın. Mısır yağını tercerede ısıtıp soğanı kavurun.

Kayısıları akşamdan suda bekletin. Cevizin içinden 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kayısıların 10 adedi ve diğer malzemeleri robota koyup birlikte çekin.

Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Saray mutfağının gözde böreklerinden biri. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in mutfak şefi Mehmet Uzunöz'ün verdiği bu tarifle mutfakta harikalar yaratabilirsiniz...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri