Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çiğ köfte
Çiğ köfte
Pratik Çiğ köfte Tarifi

Metin Bey'den pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çiğ köfte tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
1 su bardağı köftelik bulgur
2 yemek kasığı ıslanmış isot
1 çay kasığı kara biber
1 çay kasığı kimyon
1 yemek kasığı domates salçası
1 yemek kasığı acı biber salçası
2 çay kasığı yoğurt
1 çay kasığı pekmez
1 yemek kasığı nar eksisi
bulgurun 3/1 veya 2/1 kadar sinirsiz ince çekilmiş et
yarım demet maydanoz
2 tane yeşil soğan
yarım demet taze nane
2 diş sarımsak

Hazırlanışı: Et ve yeşillikler haricindeki malzemeleri sırasıyla yavaş yavaş yoğurarak bulguru, salçayı, yoğurdu, pekmezi, nar ekşisini koyunuz. Bulgur hafif yumuşayınca sarımsak ve baharatlarını atınız. Beş dakikada daha yoğurunuz. Daha sonra bulgurlar tam yumuşamadan eti ilave ediniz. Bulgur iyice yumuşayana kadar beraber yoğurunuz. Bulgur iyice piştiği zaman yeşilliği atınız. Eğer yeşilliğin ölmesini istemiyorsanız yoğurmayınız.

Aşçının notu: Yeşilliği ilave ettikten sonra yoğurmaya devam eder ve yeşilliği öldürürseniz daha lezzetli olur.


Metin Bey'den pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çiğ köfte tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Börülceyi ayıklayıp bir tencereye alın. Domates ve soğanı bütün olarak ekleyip üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.

Patlıcanları yuvarlak olarak kesin. Tuzlu suda biraz beklettikten sonra kızartın. Isıya dayanıklı bir fırın kabına dizin.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Tencereye eti, yağı ve ince kıyılmış soğanı aktarın. Et, suyunu salıp çekinceye dek hızlı ateşte kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri