Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çiğ köfte
Çiğ köfte
Pratik Çiğ köfte Tarifi

Metin Bey'den pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çiğ köfte tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
1 su bardağı köftelik bulgur
2 yemek kasığı ıslanmış isot
1 çay kasığı kara biber
1 çay kasığı kimyon
1 yemek kasığı domates salçası
1 yemek kasığı acı biber salçası
2 çay kasığı yoğurt
1 çay kasığı pekmez
1 yemek kasığı nar eksisi
bulgurun 3/1 veya 2/1 kadar sinirsiz ince çekilmiş et
yarım demet maydanoz
2 tane yeşil soğan
yarım demet taze nane
2 diş sarımsak

Hazırlanışı: Et ve yeşillikler haricindeki malzemeleri sırasıyla yavaş yavaş yoğurarak bulguru, salçayı, yoğurdu, pekmezi, nar ekşisini koyunuz. Bulgur hafif yumuşayınca sarımsak ve baharatlarını atınız. Beş dakikada daha yoğurunuz. Daha sonra bulgurlar tam yumuşamadan eti ilave ediniz. Bulgur iyice yumuşayana kadar beraber yoğurunuz. Bulgur iyice piştiği zaman yeşilliği atınız. Eğer yeşilliğin ölmesini istemiyorsanız yoğurmayınız.

Aşçının notu: Yeşilliği ilave ettikten sonra yoğurmaya devam eder ve yeşilliği öldürürseniz daha lezzetli olur.


Metin Bey'den pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çiğ köfte tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.

Keki için, 3 adet yumurta ve muzu mikserde çırpın. Bitter çikolata ve 3 çorba kaşığı tereyağını kısık ateşte 1-2 dakika eritip çırpın ve yumurtalı muzlu karışıma katıp karıştırın.

Lahanayı temizleyip yapraklarını ayırın. Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün.

Farklı bir lezzet ve muhteşem bir sunum. Madımak, bonfile ve sebzeler eşliğinde lezzet şöleni. Fatih Aydın'ın tarifiyle...

Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın. Yağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın.Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri