Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çiğ hamsi
Çiğ hamsi
Pratik Çiğ hamsi Tarifi

Yemekevi.tv okuyucularınden Cemal Altuğ'dan ilginç bir meze tarifi

Malzemeler:
hamsi balığı
dereotu
limon, tuz, tane karabiber

Hazırlanışı: Balıklar temizlenir ve kılçıkları çıkarılır ve 10 dakika tuzlu suda kanın temizlenmesi için bekletilir. Sonra suyu dökülüp, temiz su dolu başka bir kabın içersinde bir süre daha bekletildikten sonra süzgeçte iyice süzülür. Çukur kabın içine sırt altta kalacak şekilde dizilir, biraz yemek tuzu serpilir. Aynı işlemler balıklar bitinceye kadar devam edilir. Balıkların üzerini geçecek şekilde limon suyu dökülür, tane karabiber atılır. Bir gece buzdolabında bekletilir. Üzerine zeytinyağı dökülür, kıyılmış dereotu serpilir ve afiyet olsun.

Aşçının notu: Balık çeşmenin altında asla yıkanmaz ve balığı yerken bir daha limon sıkılmaz.


Yemekevi.tv okuyucularınden Cemal Altuğ'dan ilginç bir meze tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sütü kaynatın. Pirinç ve bir tutam tuz ilave edip ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin.

Pancarların kabuklarını soyup jülyen doğrayın. Sarımsakları ezip pancarlarla karıştırın ve üzerine limon tuzu döküp bir kenarda beklemeye alın.

Bir demet rokayı iyice yıkayıp robota koyun. İçine tuz, karabiber, pulbiber, 1 diş sarımsak ve 1 adet yumurtanın akını ilave edip hepsini robotta çekin.

İri kuşbaşı olarak doğranmış böbreği yıkayıp kurulayın. Tencereye tereyağını koyup eritin. Yağ biraz kızgınlaşınca içerisine böbrekleri atıp kendi suyunu çekinceye kadar pişirin.

Tereyağı, pudraşeker, yumurta, elenmiş un, çekilmiş badem, rendelenmiş limon kabuğu ve suyu büyük bir kapta karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri