Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çiğ hamsi
Çiğ hamsi
Pratik Çiğ hamsi Tarifi

Yemekevi.tv okuyucularınden Cemal Altuğ'dan ilginç bir meze tarifi

Malzemeler:
hamsi balığı
dereotu
limon, tuz, tane karabiber

Hazırlanışı: Balıklar temizlenir ve kılçıkları çıkarılır ve 10 dakika tuzlu suda kanın temizlenmesi için bekletilir. Sonra suyu dökülüp, temiz su dolu başka bir kabın içersinde bir süre daha bekletildikten sonra süzgeçte iyice süzülür. Çukur kabın içine sırt altta kalacak şekilde dizilir, biraz yemek tuzu serpilir. Aynı işlemler balıklar bitinceye kadar devam edilir. Balıkların üzerini geçecek şekilde limon suyu dökülür, tane karabiber atılır. Bir gece buzdolabında bekletilir. Üzerine zeytinyağı dökülür, kıyılmış dereotu serpilir ve afiyet olsun.

Aşçının notu: Balık çeşmenin altında asla yıkanmaz ve balığı yerken bir daha limon sıkılmaz.


Yemekevi.tv okuyucularınden Cemal Altuğ'dan ilginç bir meze tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarin ve pudraşekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurtaları ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.

Barbunyayı bir taşım haşlayarak süzün. Zeytinyağını tencereye alarak ay şeklinde doğradığınız soğanı ve dilimlediğiniz havucu ilave edin.

Çilekleri yıkayın, süzün ve küçük parçalara bölün. Büyük bir tencereye yerleştirip şeker ve 250 ml. su ile karıştırın. En az 1 saat bekletin.

Elmayı ve şeftalileri 1-2 çorba kaşığı sirke eklenmiş suda 20 dakika bekletin.

Aşçı Fok'un değerli yazarlarından Nurdan Çakır Tezgin'den lezzetli bir kabak tatlısı tarifi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri