Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Aşk Mantosu İçinde Orman Mantarları Aşk Mantosu İçinde Orman Mantarları
Pratik Aşk Mantosu İçinde Orman Mantarları Tarifi

Yine kalbe hitap eden, kalp şeklinde olan bir tarif. Polat Renaissance'in usta aşçısının yaratıcı elleriyle sevgili için yapıldı...


Mozzarella Kulesi Mozzarella Kulesi
Pratik Mozzarella Kulesi Tarifi

Crowne Plaza Hotel'in genç aşçılarından Sinan Narin'in ızgara renkli biberler ve Akdeniz yeşillikleriyle süslediği yemek, domates ve pesto sos eşliğinde sunuldu...


Domates Soslu Patlıcan Kızartması Domates Soslu Patlıcan Kızartması
Pratik Domates Soslu Patlıcan Kızartması Tarifi

3 adet patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Tuzla ovup yıkayın. Kurulayıp kızgın yağda kızartın.


Zeytinyağlı Bezelye Zeytinyağlı Bezelye
Pratik Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.


Kaygana-BATI EGE Kaygana-BATI EGE
Pratik Kaygana-BATI EGE Tarifi

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...


Yaz Türlüsü Yaz Türlüsü
Pratik Yaz Türlüsü Tarifi

Et ve sebzeleri çiğden bir güvece koyun. Tuz ve biberim serpin. Sarımsağı katın.Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulye etlerin yanına, patlıcan,kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koyun.


Brüksel Lahanalı Mantar Brüksel Lahanalı Mantar
Pratik Brüksel Lahanalı Mantar Tarifi

Tencereye yağı alın. Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun.


Cevizli Patlıcan Cevizli Patlıcan
Pratik Cevizli Patlıcan Tarifi

Patlıcanları yuvarlak olarak kesin. Tuzlu suda biraz beklettikten sonra kızartın. Isıya dayanıklı bir fırın kabına dizin.


Ekşili Patates Ekşili Patates
Pratik Ekşili Patates Tarifi

Patatesleri soyup dilimleyin. Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın. Servis tabağına alıp düzgün bir şekilde dizin. Maydanozu ince kıyıp servis tabağındaki patateslerin üzerine ilave edin.


Fasulye Kavurması Fasulye Kavurması
Pratik Fasulye Kavurması Tarifi

Fasulyelerin kılcıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın. Suyu süzülünce 1 cm genişliğinde kıyın. Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.


Kabak Mücveri Kabak Mücveri
Pratik Kabak Mücveri Tarifi

Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın.Kabuklarını soyun. Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin. Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.


Patlıcan Biber Tavası Patlıcan Biber Tavası
Pratik Patlıcan Biber Tavası Tarifi

Ön hazırlık olarak patlıcanların kabuklarını soyup, 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Sivribiberleri saplarının hemen altından birkaç santim boyunda yarıp, çekirdeklerim temizleyin.


Karnıyarık Karnıyarık
Pratik Karnıyarık Tarifi

Patlıcanların saplarını üzerlerinde iki santim kalacak şekilde kesin. Sap kısmındaki yaprakları tamamını koni biçiminde kesin. Patlıcanların alt kısımlarından da 1 cm kesin.


Enginar dolması Enginar dolması
Pratik Enginar dolması Tarifi

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.


Fırında sütlü patates Fırında sütlü patates
Pratik Fırında sütlü patates Tarifi

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.


Şıh el Mıhşe Şıh el Mıhşe
Pratik Şıh el Mıhşe Tarifi

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir.


Havuçlu patlıcan kavurması Havuçlu patlıcan kavurması
Pratik Havuçlu patlıcan kavurması Tarifi

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'den lezzetli bir sebze yemeği tarifi. Sofra dergisi mayıs sayısında çıkan bu tarifi mutlaka deneyin.


Amerikan usulü pirinçli güveç Amerikan usulü pirinçli güveç
Pratik Amerikan usulü pirinçli güveç Tarifi

Salamı ince ince dilimleyin. Sosisleri küçük doğrayın. Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi ince ince doğrayın.


Ballı sebze Ballı sebze
Pratik Ballı sebze Tarifi

Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın. Soğanı ortadan ikiye kesin.


Ekşili pırasa Ekşili pırasa
Pratik Ekşili pırasa Tarifi

Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım. Baş kısımlarını keselim. 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım.


Endülüs usulü kuşkonmaz Endülüs usulü kuşkonmaz
Pratik Endülüs usulü kuşkonmaz Tarifi

Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin.


Enginar Köftesi Enginar Köftesi
Pratik Enginar Köftesi Tarifi

Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın.


Enginar ograten Enginar ograten
Pratik Enginar ograten Tarifi

Yıkanmış ayıklanmış enginarları tuzlu limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın.


Etli baklalı enginar Etli baklalı enginar
Pratik Etli baklalı enginar Tarifi

Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun içinde bekletin.


Etli sebze yemeği Etli sebze yemeği
Pratik Etli sebze yemeği Tarifi

Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın.


Etli taze bakla Etli taze bakla
Pratik Etli taze bakla Tarifi

Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağını bir tencereye koyun.


Fasulyeli kış türlüsü Fasulyeli kış türlüsü
Pratik Fasulyeli kış türlüsü Tarifi

Kuru fasulye kullanıyorsanız 1 gece önceden suda bekletin veya düdüklü tencerede pişirin. Havuç ve kerevizi yıkayıp ayıklayın.


Fesleğenli sebze yahnisi Fesleğenli sebze yahnisi
Pratik Fesleğenli sebze yahnisi Tarifi

Geniş bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. Küp şeklinde kesilmiş dolmalık kırmızıbiberi ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.


Fırında avakado Fırında avakado
Pratik Fırında avakado Tarifi

Avokadoları yıkayıp suyunu süzdükten sonra ortadan uzunlamasına ikiye kesin.


Fırında peynirli lahana Fırında peynirli lahana
Pratik Fırında peynirli lahana Tarifi

Lahanayı temizleyip yapraklarını tek tek yıkayın. Süzüp parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın.


Fırında pırasa Fırında pırasa
Pratik Fırında pırasa Tarifi

Pırasa ve soğanları ince kıyın. Bir tencerede margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.


Güveçte mantar Güveçte mantar
Pratik Güveçte mantar Tarifi

Soğanları ve biberleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda biraz çevirin. Domatesleri küp küp doğrayarak ilave edin.


Ispanak kökü mücveri Ispanak kökü mücveri
Pratik Ispanak kökü mücveri Tarifi

lspanağı ayıklayın. Kök kısmını 5 cm. uzunluğunda keserek ayırın, iyice yıkayın.


Ispanak suflesi Ispanak suflesi
Pratik Ispanak suflesi Tarifi

İki yemek kaşığı yağı eritip içerisine un ilave edin. Un kokusu gelinceye kadar kavurun.


Kabak sufle Kabak sufle
Pratik Kabak sufle Tarifi

Kabakları temizleyip rendeleyin. Dereotu, maydanoz ve taze soğanları yıkayıp ince ince kıyın.


Kıymalı biber kayığı Kıymalı biber kayığı
Pratik Kıymalı biber kayığı Tarifi

Pirinci 1 su bardağı et suyu ile pişirin. Piştikten sonra ateşten alıp soğumasını bekleyin.


Körili sebze Körili sebze
Pratik Körili sebze Tarifi

Patatesleri haşlayıp soyun. İri küpler halinde doğrayın. Havuçları küp şeklinde doğrayın.


Krepli kabak Krepli kabak
Pratik Krepli kabak Tarifi

Un, bir tatlı kaşığı tuz, yumurta ve sütü iyice karıştırarak pürüzsüz bir krep hamuru hazırlayın.


Mantarlı patates kulesi Mantarlı patates kulesi
Pratik Mantarlı patates kulesi Tarifi

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Patatesleri soyun ve ince halkalar halinde dilimleyin.


Isırgan borani Isırgan borani
Pratik Isırgan borani Tarifi

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.


Pırasalı tart Pırasalı tart
Pratik Pırasalı tart Tarifi

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.


Zeytinyağlı pırasa Zeytinyağlı pırasa
Pratik Zeytinyağlı pırasa Tarifi

Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin.


Patlıcan köftesi Patlıcan köftesi
Pratik Patlıcan köftesi Tarifi

Patlıcanı tamamen soyup geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, kaşar peyniri ve galeta ununun yarısını ekleyin.


Sebze döneri Sebze döneri
Pratik Sebze döneri Tarifi

Yufkayı düz bir zemine yayıp, bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını üzerine sürün.


Cevizli taze fasulye Cevizli taze fasulye
Pratik Cevizli taze fasulye Tarifi

Taze fasulyeyi ayıklayın ve verev şeklinde doğrayıp, kaynamış suda 15 dakika haşlayın.


Kıymalı bezelye Kıymalı bezelye
Pratik Kıymalı bezelye Tarifi

Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.


Pastırmalı taze fasulye Pastırmalı taze fasulye
Pratik Pastırmalı taze fasulye Tarifi

fasulyeyi kaynar suda haşlayın. Ayrı bir tencerede piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin.


Patlıcanlı rulolar Patlıcanlı rulolar
Pratik Patlıcanlı rulolar Tarifi

Patlıcanları yıkayıp, kurulayın. Alacalı soyup, kabuklu kısımlarını boylamasına kalınca dilimleyin.


Patatesli brokolili garni Patatesli brokolili garni
Pratik Patatesli brokolili garni Tarifi

Patatesleri ve brokolileri ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. Haşlanmış patatesleri ezin.


Aspik kabak çiçeği Aspik kabak çiçeği
Pratik Aspik kabak çiçeği Tarifi

8 adet kabak çiçeği, kereviz sapı, havuç, pırasa, maydanoz, tarhun, tane karabiber ve yumurta aklarını iyice karıştırın.


Ayvalı kestaneli kabak çiçeği Ayvalı kestaneli kabak çiçeği
Pratik Ayvalı kestaneli kabak çiçeği Tarifi

Eti tencereye alın. Suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Ayvaları dilimleyin. Az miktardaki suda haşlayın.


Son Aranan Yemek Tarifleri

Bayat ekmeğin kenarlarını incecik kesin ya da bardak yardımıyla yuvarlak dilimler çıkarın. Fırında hafifçe kızartın.

Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Hamur yoğurma kabına alıp mikserle çırpın.

İftar sofraları için pratik ve farklı bir salata tarifi.

Asma yapraklarının saplarını kesin. İyice yıkadıktan sonra sıcak suda bir saat bekletip süzün.

Altınoluk'tan tarif gönderen Betül Semerci'nin yemek yarışmasında birincilik ödülü aldığı tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri