Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı pırasa
Pratik Zeytinyağlı pırasa Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg pırasa
2 adet orta boy havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
2 adet kesmeşeker, tuz

Hazırlanışı: Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin. Ara sıra karıştırarak 10 dakika kavurun. Üzerine 2 su bardağı sıcak su, pirinç, kesmeşeker ve tuz ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi- Pakize Hakan'ın tarif


Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bezelye ve yumurtaları blenderden geçirip, derin bir kaba alın. Pastırma, galeta unu, mısır unu, yoğurt, un, kaşar peyniri, tereyağı, kabartma tozu ve sivri biberi ilave edin.

Spagettiyi 3 su bardağı su ile birlikte bir tencereye alın ve suyunu çektirerek pişirin.

Ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı 3 su bardağı suda 10 dakika haşlayın ve suyunu süzün.

İspanyol usulü şarap soslu piliç göğsü yemeği olan Pollo Al Jerez Mart ayında Crowne Plaza'da servise sunulacak özel bir yemek...

Sandviç ekmeğini uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Bir kasede mayonez ve hardal tohumunu karıştırın. Alt ekmeğin üzerine sürün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri