Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zeytinyağlı Bezelye
Zeytinyağlı Bezelye
Pratik Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

malzemeler:
1 kg kabuklu bezelyenin içi
2 küçük boy havuç (tavla zarı doğranmış)
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 çay bardağı doğranmış mantar
1 baş soğan
2 kesme şeker
tuz
dereotu

Hazırlanışı: Soğanlar çok fazla kavrulmadan zeytinyağında sotelenir. Tavla zarı doğranmış havuçlar konularak bir miktarda birlikte sotelenir. Bezelyeler ilave edilir. Bezelyeyi çok fazla sotelemeye gerek yok, hemen bir su bardağı sıcak su, tuz ve şeker ilave edilir. Fazla karıştırılmadan, kısık ateşte, bezelyeler hafif yumuşayana kadar pişirilir. Yemeğin pişmesine yakın mantarı ilave edilir. 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir.

Aşçının notu: Zeytinyağlı yemeklerde zeytinyağı çok fazla kızdırılmadan, yanmadan soğanlar sotelenir. Çünkü zeytinyağı yandığı zaman bütün özelliklerini kaybediyor. Normal bir sıvıyağ oluyor.

Soğanlar iri ay şeklinde kesiliyor. Bıçak ne kadar az soğana değerse vitamin kaybı olmaz.

Doku itibariyle fazla su bulunduran sebzeleri zeytinyağlı pişirirken su konulmuyor, domates konulduğu için domatesin suyuyla pişiriliyor. Bezelye çok fazla su ihtiva etmediği için bir bardak sıcak su konulur. Bütün zeytinyağlılarda olduğu gibi kısık ateşte pişirilir.

Afiyet olsun..


Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin.

Güvece yerleştirdiğiniz yağlı kağıdın içine ayıklanmış ve dilimlenmiş balığı yerleştirin.

Eritilmiş margarin ve bir bardak toz şekeri iyice çırpın. Çırpılmış şekerli yağa 4 yumurtanın sarısını ilave ederek çırpmaya devam edin.

Çocukların severek yiyeceği bir tatlı tarifi..

Yıkanıp suyu süzülmüş pirinci tereyağında kavurun. Üzerine suyu, tuzu ve tarçını ekleyip pirinç suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri