Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcanlı rulolar
Patlıcanlı rulolar
Pratik Patlıcanlı rulolar Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 kg patlıcan
150 gram kaşar peyniri
3 adet yumurta
tuz, karabiber
2 çorba kaşığı un
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayıp, kurulayın. Alacalı soyup, kabuklu kısımlarını boylamasına kalınca dilimleyin. Kabuklarının arasına, dilimlediğiniz kaşar peynirlerini yerleştirin. Rulo şeklinde sarın. Ruloların açılmaması için kürdanla sabitleyin. Yumurta, tuz ve karabiberi iyice çırpın. Un ilave ederek, boza kıvamına getirin. Patlıcan rulolarını hazırladığınız karışıma batırıp, çıkarın. Kızgın sıvıyağda kızartıp, servis yapın.

Servis önerisi: Patlıcan rulolarını sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.

Kaynak: Sofra


Patlıcanları yıkayıp, kurulayın. Alacalı soyup, kabuklu kısımlarını boylamasına kalınca dilimleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın.

Artiste Terasse Cafe'nin aşçılarından Salih Sarısaç, salataların vazgeçilmez sosu balzamik sosun tarifini verdi. Bu sostan vazgeçemeyeceksiniz...

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Ayşe Tüter'in tarifi

İtalyan mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan Ravioli, üç aşamalı bir yemek. Crowne Plaza Hotel'in usta aşçısı Ali Elikkaya sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri