Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcanlı rulolar
Patlıcanlı rulolar
Pratik Patlıcanlı rulolar Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 kg patlıcan
150 gram kaşar peyniri
3 adet yumurta
tuz, karabiber
2 çorba kaşığı un
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayıp, kurulayın. Alacalı soyup, kabuklu kısımlarını boylamasına kalınca dilimleyin. Kabuklarının arasına, dilimlediğiniz kaşar peynirlerini yerleştirin. Rulo şeklinde sarın. Ruloların açılmaması için kürdanla sabitleyin. Yumurta, tuz ve karabiberi iyice çırpın. Un ilave ederek, boza kıvamına getirin. Patlıcan rulolarını hazırladığınız karışıma batırıp, çıkarın. Kızgın sıvıyağda kızartıp, servis yapın.

Servis önerisi: Patlıcan rulolarını sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.

Kaynak: Sofra


Patlıcanları yıkayıp, kurulayın. Alacalı soyup, kabuklu kısımlarını boylamasına kalınca dilimleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sıvıyağ, yoğurt, tozşeker ve yumurtayı iyice çırpın. Unu ilave edip, karıştırın.

Tereyağı, yoğurt, un ve maydanozu iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin.

Vazgeçilmez tatlılarımızdan ve Atatürk'ün de sevdiği tatlılardan biri olan İrmik helvasını bir de Ramada Plaza İstanbul pastane aşçılarından Nihal Göçer'den dinleyin... Sunumu ve tadıyla muhteşem...

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Lüleburgaz’ın köylerinde nisan-mayıs aylarında, yağmur duasına çıkıldığında Höşmerim yapmak adettendir. Höşmerim, Anadolu’nun pek çok ilinde farklı şekillerde hazırlanıyor. Kimi yerlerde un tereyağında kavruluyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri