Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcan köftesi
Patlıcan köftesi
Pratik Patlıcan köftesi Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
1 adet bostan patlıcanı
1 adet soğan
1 adet yumurta
2 dilim ıslatılıp sıkılmış ekmek içi
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı galeta unu
tuz, pulbiber, karabiber
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Patlıcanı tamamen soyup geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, kaşar peyniri ve galeta ununun yarısını ekleyin. Tuz ve baharatları ilave edip yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin. Hazırladığınız bu köfteleri galeta ununa bulayın. Daha sonra sıvıyağda kızartıp kağıt havluya çıkarın. Fazla yağı gittikten sonra servis tabağına alıp ikram edin.

Kaynak: Sofra Dergisi / Elif Korkmazel'in tarifi


Patlıcanı tamamen soyup geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, kaşar peyniri ve galeta ununun yarısını ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu düz bir zemine alın. Ortasını havuz gibi açıp, sıvıyağ ve tuz ilave edin. Azar azar su ekleyerek katı bir hamur hazırlayın.

Nurdan Çakır Tezgin'den muhteşem bir ekmek tarifi.

Vişne jölesini, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.

Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır.

Ramazan sofraları için değişik bir lezzet.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri