Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcan Biber Tavası
Patlıcan Biber Tavası
Pratik Patlıcan Biber Tavası Tarifi

Malzemeler:
3 orta boy patlıcan
10 orta boy sivribiber
1 su bardağı zeytinyağı
 
Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak patlıcanların kabuklarını soyup, 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Sivribiberleri saplarının hemen altından birkaç santim boyunda yarıp, çekirdeklerim temizleyin.
Bir kase suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak karıştırın ve patlıcanları bu suya koyun. Porselen bir kapakla örtüp üzerine bir ağırlık koyun. 30 dakika bu şekilde beklettikten sonra patlıcanları süzdürüp, iyice sıkarak acı sularının gitmesi sağlayın. Bir bezle kurulayın.
Zeytinyağını bir tavada orta ateşte kızdırın. Patlıcan ve biberleri kızgın yağda bir kez alt üst ederek, patlıcanlar altın sarısı bir renk alıncaya, biberlerin kabuklarının üzerindeki zar kabuktan ayrılıncaya kadar kızartın. Pişen patlıcan ve biberleri kağıt havlu üzerine çıkartıp, fazla yağlarını alın.
Patlıcan ve biberleri tabaklara aktarın. Yoğurt ya da domates sosuyla servis yapın.


Ön hazırlık olarak patlıcanların kabuklarını soyup, 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. Sivribiberleri saplarının hemen altından birkaç santim boyunda yarıp, çekirdeklerim temizleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Üzerine kremayı ilave edip, karıştırın.

Makarnayı damak zevkinize göre haşlayın. Bu arada havucu soyup, ince uzun şekilde doğrayın.

Öncelikle yumurtayı iyice çırpın. İçine süt, zeytinyağı ve incecik doğranmış kuru meyveleri ekleyin. Eğer pestil yapımını denediyseniz pestilde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Nohudu ve 2 kahve fincanı buğdayı ayrı ayrı ıslatıp, ocakta kaynatın.

Doktor Gülseren Ünsün'ün şeker hastaları için yemek tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri