Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pastırmalı taze fasulye
Pastırmalı taze fasulye
Pratik Pastırmalı taze fasulye Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Yarım kg taze fasulye
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
10-15 adet kiraz domates
1 çay kaşığı tozşeker
200 gram pastırma
1 çay kaşığı tuz
servis için: 1 su bardağından 1 parmak eksik rendelenmiş parmesan peyniri

Hazırlanışı: fasulyeyi kaynar suda haşlayın. Ayrı bir tencerede piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Daha sonra sarımsağı ilave ederek soteleme işlemine devam edin. Bütün haldeki kiraz domatesleri, tozşekeri, jüljen doğranmış pastırmayı ve tuzu ekleyip, karıştırın. Haşlanmış fasulyeyi ilave edip bir süre daha karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine parmesan peyniri serperek servis yapın.


fasulyeyi kaynar suda haşlayın. Ayrı bir tencerede piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kanatlı tavuk gögsünü ince olarak dövün. lspanak, dana ve tavuk jambon, mantar, sogan, domates, tuz, karabiber, beşamel sos ve rende kaşar ile kavurup dövülmüş tavuğa sarın.

Bir soğanı soyup küp küp doğrayın. Pirinci ılık suda 20 dakika bekletip süzün. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp fıstık ve soğanı pembeleştirin.

Küçük hamburger köftesi şeklinde hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin. Tereyağını bir tavada eritin. Pideleri tereyağında alt üst ederek kızartın.

Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Bir saat tuzlu suda bekletip iyice durulayın ve kurutun. Yumurtayı çırpın.

Konya’ya özgü nefis bir tatlı. Özellikle ramazanda iftar sofralarında mutlaka saçarası olur. Eskiden, hazırlanan tatlı tepsisi sacın üzerine konur, ocağa oturtulurdu.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri