Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pırasalı tart
Pırasalı tart
Pratik Pırasalı tart Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
3 adet pırasa
5 adet milföy hamuru
2 adet patates
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet parmak sucuk, tuz

Hazırlanışı: Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin. Oklava ile tepsinizin büyüklüğünde açın ve içine yerleştirin. Patatesleri ince kıyıp 2 çorba kaşığı sıvıyağda sote edin. Kalan sıvıyağda da halka doğranmış pırasaları kavurun. Tereyağını bir tavada kızdırıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, patates, pırasa ve tuz ilave edip harmanlayın. Ocaktan alıp halka doğranmış parmak sucuğu karışıma ekleyin. Daha sonra karışımı tepsideki milföy hamurunun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi- Pakize Hakan'ın tarifi


Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayana kadar bekletin. Kenarları yarım santim birbirlerinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kakaolu pastabanın katlarını çilek suyu ile ıslatın. Çileklerin 10 - 12 tanesini süslemek için ayırıp kalanının saplarını ayıklayın. Büyüklüklerine göre ikiye kesin.

Biz bu patlıcan kebabının tadına doyamadık. Eminiz ki siz de doyamayacaksınız. Hem basit, hem de çok lezzetli. Mangal keyfi için vazgeçilmez...

Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Domatesleri yıkayıp dilimleyin. Kırmızıbiberi ikiye kesip çekirdekli kısmını ayırın ve ince doğrayın. Turbu dilimleyin.

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri