Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mozzarella Kulesi
Mozzarella Kulesi
Pratik Mozzarella Kulesi Tarifi

Malzemeler:
80 gr mozzrella peyniri
10 gr endivyen
10gr lolorosso
10  gr kırmızı biber
10 gr sarı biber
10  gr yufka
3  gr domates sos
2 gr fesleğen sos
2 cl balzamik sirkesi
5 gr cbeyaz hindibağ
2 gr taze soğan

Yapılışı: Yuvarlak kalıp ile biberleri kesiyoruz daha sonra mozarella peynirini de dilim şeklinde kesip ızgara üzerinde çok az pişirip alıyoruz. Daha sonra  sebzeleri ve peynirleri balsamik sirkesiyle marine ediyoruz. Yufkaları yuvarlak  bir kalıp yardımıyla  kesiyoruz ve tavada kızartıp çıtır  olmasını sağlıyoruz. Sonra diğer malzemeleri de aynı ölçülerde kesip servis edeceğimiz tabağa sırayla diziyoruz. Hindibağ ile yanlarına dekor yapıyoruz, kenarlarına domates ve fesleğen sosunu koyup, son olarak taze soğandan ince uzun bir parça koyarak servise hazır hale getiriyoruz   


Crowne Plaza Hotel'in genç aşçılarından Sinan Narin'in ızgara renkli biberler ve Akdeniz yeşillikleriyle süslediği yemek, domates ve pesto sos eşliğinde sunuldu...

Son Aranan Yemek Tarifleri

lspanağı ayıklayın. Kök kısmını 5 cm. uzunluğunda keserek ayırın, iyice yıkayın.

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Badem dışında bütün malzemeyi karıştırıp, hamur yapın (hamurun kıvamı oldukça önemlidir.

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın.

Çilekli, fıstıklı ve limonlu dondurmayı genişçe bir kup bardağına koyalım. 2 Çorba kaşığı çilek sosunu üzerine gezdirerek, temizlenmiş çileklerle birlikte servis yapalım.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri