Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mantarlı patates kulesi
Mantarlı patates kulesi
Pratik Mantarlı patates kulesi Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
5 patates
200 gr mantar
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 dilim bayat ekmek içi
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Patatesleri soyun ve ince halkalar halinde dilimleyin. Tuzlu suda 5 dakika diri kalacak şekilde haşlayın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Tavada 3 kaşık zeytinyağını kızdırın Sarımsakları ezip yağda pembeleştirin. Mantar, 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Ekmek içini robotta ufalayın. Maydanozu kıyıp kaşar peyniri ve ekmek içi ile karıştırın. 1 tutam tuz ve karabiber serpin. 15-16 santim çapındaki kelepçeli yuvarlak bir kalıbı hafifçe yağlayın. Kalıba sırasıyla patates ve mantarları dizip aralarına peynirli karışımı yayın. Son sırayı peynirli karışımla tamamlayıp üzerine mantarın suyunu gezdirin. Fırına verip kızarıncaya kadar pişirin.
 
Kaynak: maksimum.com


Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Patatesleri soyun ve ince halkalar halinde dilimleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini bir tencerede eritin. İnce doğranmış soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun.

Beşamel sos için 50 ml. sütü kaynatın. Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun. Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin.

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Yılbaşı partisi için farklı bir mutfak denemek isteyenler için bir Rus klasiği stroganoff tarifi. Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri