Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kaygana-BATI EGE
Kaygana-BATI EGE
Pratik Kaygana-BATI EGE Tarifi

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 15 dk
4 kişilik

Malzemeler:
2 demet nane
2 demet maydanoz
2 demet taze soğan
3 yumurta
Yarım su bardağı un
3 su bardağı sıvıyağ
Tuz, biber

Hazırlanışı: Nane, maydanoz ve taze soğanları temizleyip kıyın.  Yumurtalar, un ve tuzu bir kapta çırpın. Yeşilliklere ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Karışımdan kaşık dolusu alın. Kızgın yağa ekleyip iki taraflı kızartın. Ilık servis yapın.
Afiyet olsun.


Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Çocukların çok seveceği ve keyifle yiyeceği çok lezzetli bir pasta. Hazırlanması da oldukça basit..

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den çocukların severek yiyecekleri, sunumuyla da dikkat çeken bir pasta...

Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.

Pırasaları temizleyip beyaz kısımlarını kıyın. Yıkayıp süzdükten sonra tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri