Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karnıyarık
Karnıyarık
Pratik Karnıyarık Tarifi

Malzemeler: (5 Kişilik)
5 patlıcan
3 çorba kaşığı tuz (suda bekletmek için)
250 ml (1 su bardağı) zeytinyağı
30 gr (2 çorba kaşığı) margarin
200 gr (2 orta boy) soğan (piyaz doğranmış)
200 gr kıyma
300 gr konkase domates
1/2 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
5 sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlenmiş, süsleme için)
1 domates (dilimlenmiş, süsleme için)
250 ml (1 su bardağı) et suyu veya su
 
Hazırlanışı:
Patlıcanların saplarını üzerlerinde iki santim kalacak şekilde kesin. Sap kısmındaki yaprakları tamamını koni biçiminde kesin. Patlıcanların alt kısımlarından da 1 cm kesin. Kabuklarını soyup, baş tarafından sonuna kadar derince çizin.
Bir kaba yarıya kadar su koyun. Tuzu karıştırın. Patlıcanları tuzlu suya koyup en az 30 dakika bekleterek acı suyunu bırakmasını bekleyin Sonra yıkayıp, kurulayın.
Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Patlıcanları tavaya koyup, her iki yanı da, altın sarısı bir renk alıp patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar kızartın.
Kızarmış patlıcanları tavadan alıp, kağıt peçete ya da mutfak havlusu üzerine çıkarın, fazla yağlarını süzdürün.
Fırınınızı 180 °C'ye getirip, ısıtın. Karnıyarığın harcını hazırlamak için, margarini bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanları ilave edip, sürekli karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar yumuşayıncaya kadar sote edin.
Kıymayı ilave edip, birkaç dakika, kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, sık sık karıştırarak pişirin. Domatesi katın ve birkaç dakika, domates suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın.
Kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip, karıştırın. Kızarmış patlıcanları bir tepsiye dizin. Patlıcanların ortasındaki yarıklara azırladığınız harcı doldurun. Domates dilimleri ve sivribiberleri harcı doldurduğunuz patlıcanların üzerine yerleştirip, süsleyin.
Et suyunu ya da suyu ilave edin. Tepsiyi fırına sürüp, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 bakika fırında pişirin.
Karnıyarıkları önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, üzerlerine pişme suyunu 'gezdirdikten sonra, sıcak olarak servis yapın.


Patlıcanların saplarını üzerlerinde iki santim kalacak şekilde kesin. Sap kısmındaki yaprakları tamamını koni biçiminde kesin. Patlıcanların alt kısımlarından da 1 cm kesin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini eritip ılıtın. Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Margarin, pudraşeker, yumurta sarıları, un, süt ve kabartma tozunu çırpın.

Evde hazır tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 0.750 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın.

Patlıcanları közleyip, blenderden geçirin. Unu sıvıyağda pembeleştirin.

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Eti robotta irice çekip bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri