Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabak sufle
Kabak sufle
Pratik Kabak sufle Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
4 kabak
4 yumurta
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
4 dal taze soğan
1 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı kaşar rendesi
1 çay bardağı hindistancevizi rendesi
1 paket kabartma tozu
tuz
karabiber

Hazırlanışı: Kabakları temizleyip rendeleyin. Dereotu, maydanoz ve taze soğanları yıkayıp ince ince kıyın. Çukur bir kaba yumurtaları kırın. Tuz ve karabiber ilave ederek çırpın. Rendelenmiş kabak, kıyılmış dereotu, maydanoz ve yeşil soğanı ilave ederek karıştırın. Peynir, kabartma tozu, sıvıyağ, un ve hindistancevizi rendesini ekleyip yeniden karıştırın. Sufle kaplarını yağlayın ve hazırladığınız harcı dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
Kaynak: maksimum.com


Kabakları temizleyip rendeleyin. Dereotu, maydanoz ve taze soğanları yıkayıp ince ince kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir çorba kaşığı tereyağını tavada kızdırın. Dilbalığı filetoyu önlü arkalı kızartıp başka bir tabağa alın.

Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Kakao, esmerşeker, toz zencefil, tarçın, vanilya ve muskatı geniş bir kapta karıştırarak üzerine eritilmiş tereyağı ekleyin.

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Kalıbı yağlayıp üzerine toz şekeri serpin. Hamur malzemelerini koyun. Hamur yapın. (ince olsun) Kalıbın kenarlarına yüksek şekilde yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri