Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabak sufle
Kabak sufle
Pratik Kabak sufle Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
4 kabak
4 yumurta
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
4 dal taze soğan
1 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı kaşar rendesi
1 çay bardağı hindistancevizi rendesi
1 paket kabartma tozu
tuz
karabiber

Hazırlanışı: Kabakları temizleyip rendeleyin. Dereotu, maydanoz ve taze soğanları yıkayıp ince ince kıyın. Çukur bir kaba yumurtaları kırın. Tuz ve karabiber ilave ederek çırpın. Rendelenmiş kabak, kıyılmış dereotu, maydanoz ve yeşil soğanı ilave ederek karıştırın. Peynir, kabartma tozu, sıvıyağ, un ve hindistancevizi rendesini ekleyip yeniden karıştırın. Sufle kaplarını yağlayın ve hazırladığınız harcı dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
Kaynak: maksimum.com


Kabakları temizleyip rendeleyin. Dereotu, maydanoz ve taze soğanları yıkayıp ince ince kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk bonfileleri yıkayıp, süzün. Köri, soya sosu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırdıktan sonra tavukları bu karışıma bulayın.

Tereyağını kızdırıp üzerine irmiği ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.

Bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı tahta kaşıkla iyice çırpın. Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş beyaz peyniri ilave edip, karıştırın.

Fırın kabına yağlı kağıt yayın. Elma ve armutları dilimleyip soyun ve çekirdeklerini çıkartıp fırın kabına dizin.

Mayayı ılık suda kabarıncaya kadar bekletin. Rezene tohumunun yarısı, tuz ve tozşekerle birlikte yavaş yavaş unu ilave edip yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri