Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabak Mücveri
Kabak Mücveri
Pratik Kabak Mücveri Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
2 Sakız Kabağı
1/2 Demet Taze Soğan
1/2 Demet Dereotu
75 gr Beyaz Peynir
1 Yumurta
2,5 Çorba Kaşığı Un
1/4 Çay Kaşığı Toz Beyaz Biber
Bir Tutam Tuz
Kızartmak İçin: 1.5 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
 
Hazırlanışı:
Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın.Kabuklarını soyun. Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin. Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.
Taze soğanları ayıklayıp ince doğrayın. Dereotunu ayıklayıp yaprak kısımlarını ince kıyın. Tuzu alınmış beyaz peyniri ufalayın veya rendeleyin. Rendelenmiş kabağa, tuz hariç tüm malzemeyi ilave edip hepsini iyice karıştırın. Tavada ayçiçek yağını kızdırın. Mücver karışımını çorba kaşığı ile şekillendirip kızgın yağa atın. Her iki tarafı altın sarısı renk alıncaya dek kızartın.
Delikli kevgirle yağını süzerek fazlasını emmesi için mutfak kağıdının üstüne alın. Tuzunu serpikten sonra servis tabağına alın. Burada dikkat etmemiz gereken nokta, peynirin tuzlu olması halinde ayrıca tuz koymamanız gerektiği.


Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın.Kabuklarını soyun. Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin. Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşısı Bayram usta sizler için anlattı...

Parçalara ayrılmış eti bir fırın kabına alın. Üzerine kuyruk yağını ince şekilde serin. Tuz serpin ve su ekleyin.

Çotanak fındık yağı ile unu 5 dakika kavurun. Naneyi ve salçayı ekleyin. Fındık ununu ilave edip, 2 dakika daha kavurun.

Sandviç ekmeklerini enlemesine iki parçaya ayırıp, tepsiye dizin. Süt ve domates salçasını karıştırıp, ekmekleri ıslatın.

Peyniri ufalayın. Maydanozu kıyın. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri