Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabak Mücveri
Kabak Mücveri
Pratik Kabak Mücveri Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
2 Sakız Kabağı
1/2 Demet Taze Soğan
1/2 Demet Dereotu
75 gr Beyaz Peynir
1 Yumurta
2,5 Çorba Kaşığı Un
1/4 Çay Kaşığı Toz Beyaz Biber
Bir Tutam Tuz
Kızartmak İçin: 1.5 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
 
Hazırlanışı:
Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın.Kabuklarını soyun. Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin. Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.
Taze soğanları ayıklayıp ince doğrayın. Dereotunu ayıklayıp yaprak kısımlarını ince kıyın. Tuzu alınmış beyaz peyniri ufalayın veya rendeleyin. Rendelenmiş kabağa, tuz hariç tüm malzemeyi ilave edip hepsini iyice karıştırın. Tavada ayçiçek yağını kızdırın. Mücver karışımını çorba kaşığı ile şekillendirip kızgın yağa atın. Her iki tarafı altın sarısı renk alıncaya dek kızartın.
Delikli kevgirle yağını süzerek fazlasını emmesi için mutfak kağıdının üstüne alın. Tuzunu serpikten sonra servis tabağına alın. Burada dikkat etmemiz gereken nokta, peynirin tuzlu olması halinde ayrıca tuz koymamanız gerektiği.


Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın.Kabuklarını soyun. Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin. Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyln. Elinizle ince ince didin, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu, yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün.

Bir demek tereyi yıkayıp iyice kurulayın. 6 adet patatesi haşlayıp halka kesin. 6 adet milföy hamurunu yan yana dizin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri