Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıymalı biber kayığı
Kıymalı biber kayığı
Pratik Kıymalı biber kayığı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 kahve fincanı pirinç
3 su bardağı et suyu
4 dolmalık biber
tuz, karabiber
2 soğan
kekik
8 kahve fincan rendelenmiş kaşar peyniri
3 çorba kaşığı zeytinyağı
500 gr kıyma
200 gr süt kreması
4 çorba kaşığı margarin
400 gr soyulmuş domates

Hazırlanışı: Pirinci 1 su bardağı et suyu ile pişirin. Piştikten sonra ateşten alıp soğumasını bekleyin. Biberleri yıkayıp ikiye bölün. Çekirdekerini ayıklayıp içlerine tuz ve karabiber serpin. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Yağı bir tavada kızdırıp soğanın yarısını kavurun. Kıyma, tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. Kıymayı iyice kavurun. Peynirin yarısını süt kreması ile karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kıymalı karışımı pirinçle karıştırıp biberlere doldurun. Fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin. Margarinin üçte ikisini küçük parçalara bölüp biberlerin üzerine sürün. 1 su bardağı et suyunu kaba ilave edip fırına sürün. Fırının orta bölmesinde 30 - 40 dakika kadar pişirin. Bu arada domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Kalan soğan ve margarini büyük bir tavada kavurun. Domatesleri ve kalan et suyunu ekleyip 10 dakika kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Biberlerin pişme süresinin son 5 dakikasında, kalan peyniri üzerine serpip pişirin. Kıymalı biber kayıklarını domates sosu eşliğinde servis yapın.

Kaynak: maksimum.com
 


Pirinci 1 su bardağı et suyu ile pişirin. Piştikten sonra ateşten alıp soğumasını bekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elmaları soyup büyük bir kâseye rendeleyin. Bisküvileri ufalayın. Ceviz içi, bisküvi ve tarçını elmalara ekleyip iyice karıştırın.

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip hafif diri kıvamda haşlayın.

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım. Ateşten alarak, soğumaya bırakalım.

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri