Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıymalı bezelye
Kıymalı bezelye
Pratik Kıymalı bezelye Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
yarım kg bezelye
100 gram yağsız kıyma
2 su bardağı + yarım çay bardağı su
5 dal taze soğan
5 adet domates
tuz

Hazırlanışı: Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin. İçine ince kıyılmış taze soğanı ilave edip sotaleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi de ekledikten sonra bütün malzemeyi karıştırıp, sotelemeye devam edin. Ayrı bir tencerede 2 su bardağı suyu kaynatıp, bezelyeyi ekleyin. Bezelye piştikten sonra kıymalı malzemeyi ve tuzu ilave edin. 1-2 dakika daha kaynatıp, ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.


Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Tereyağı, şeker ve yumurta sarılarını bir kaba alıp çırpın.

Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın.

Kanatlı tavuk gögsünü ince olarak dövün. lspanak, dana ve tavuk jambon, mantar, sogan, domates, tuz, karabiber, beşamel sos ve rende kaşar ile kavurup dövülmüş tavuğa sarın.

Tombul sandviç ekmeğini enlemesine ortadan ikiye kesin. Ekmeklerin iç yüzüne beyaz peynir sürün.

Un ve tuz bir kaba elenir. Kuru maya karıştırılır. El dayanacak sıcaklıkta süt, unun ortasına açılan çukura dökülür.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri