Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Körili sebze
Körili sebze
Pratik Körili sebze Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
2 orta boy patates
2 havuç
2 kabak
1 soğan
2 diş sarmısak
1 taze yeşilbiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kimyon
1 parça karnabahar çiçeği
1 çorba kaşığı bezelye
1 çorba kaşığı köri
1 su bardağı su

Hazırlanışı: Patatesleri haşlayıp soyun. İri küpler halinde doğrayın. Havuçları küp şeklinde doğrayın. Kabak ve soğanı dilimleyin. Sarımsağı dövün. Sıvıyağı tavada kızdırıp kimyon ve doğranmış yeşil biberi ekleyin. Bir kaç saniye çevirerek kavurun. Soğan ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Köriyi ilave edip bir kaç dakika sote edin. Sebzeleri ekleyin ve üzerine 1 su bardağı su dökün. Ateşi kısıp kapağını kapatın.
Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze marul yaprakları ile süsleyip servis yapın.
 
Kaynak: maksimum.com


Patatesleri haşlayıp soyun. İri küpler halinde doğrayın. Havuçları küp şeklinde doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şekeri sıcak kahveye ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Her yarım saatte bir karıştırarak buzlukta 3 saat bekletin.

Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan salep'i hazırlamak çok basit.

Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için suyu bir tencereye alın. Üzerine un, yumurta ve tozşeker ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.

Patlıcanları alacalı soyup, dilimleyin doğrayın. Domates dilimleriyle beraber şişlere geçirin.

Öncelikle marine için derin bir kasede krema, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, soğan, rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve karabiberi karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri