Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Isırgan borani
Isırgan borani
Pratik Isırgan borani Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
1 kg ısırgan
4 su bardağı sıcak su
1 adet büyük boy soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 baş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
tuz, karabiber
üzerine: 1 tatlı kaşığı tereyağı pulbiber

Hazırlanışı: Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin. Daha sonra suyunu süzün ve kendi suyuyla kısık ateşte pişmeye bırakın. Isırgan suyunu çekip, pişince ocaktan alın. İri küp şeklinde doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine ısırganı ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurup, ocaktan alın. Tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın. Dövülmüş sarımsağı yoğurtla çırpın. Isırganın üzerine dökün ve karıştırın. Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine tereyağında yaktığınız pulbiberi gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi - Kurtuluş Çehreli'nin tarifi


Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Avokadoları yıkayıp suyunu süzdükten sonra ortadan uzunlamasına ikiye kesin.

Eskişehir mutfağından özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir yemek. Arabaşı, yörenin vazgeçilmez yemeklerinden biri...

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, yumurta, tereyağı, kabartma tozu ve tuzu ilave edip hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun

Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Portakal, ananas ve kivi sularını bir kapta karıştırın. Ayvaları 4 parçaya kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri