Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Havuçlu patlıcan kavurması
Havuçlu patlıcan kavurması
Pratik Havuçlu patlıcan kavurması Tarifi

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'den lezzetli bir sebze yemeği tarifi. Sofra dergisi mayıs sayısında çıkan bu tarifi mutlaka deneyin.

Malzemeler: (2 kişilik)
3 adet orta boy patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet sivri biber
4 diş sarımsak
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı biber salçası
2 adet orta boy havuç

Hazırlanışı: Ortadan ikiye böldüğünüz patlıcanları ince ince doğrayarak kızgın zeytinyağında 4 dakika kavurun. İnce kıydığınız sivri biber ve sarımsakları ekleyin. Karabiber, kişniş, tuz ve biber salçasını ilave ederek 4 dakika daha pişirin. Rendenin geniş tarafıyla rendelediğiniz havuçları da ekledikten sonra 3 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'den lezzetli bir sebze yemeği tarifi. Sofra dergisi mayıs sayısında çıkan bu tarifi mutlaka deneyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şeker ve suyu kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın. Hazırladığınız şuruba, eritilmiş tereyağını ve balı ilave edin.

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır.

Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Peynirinin üçte birini küp küp halinde doğrayın.

Derin bir kapta maya, ılık su ve şekeri eritip oda ısısında 5 dakika bekletin. Unu eleyip mutfak robotuna alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri