Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Güveçte mantar
Güveçte mantar
Pratik Güveçte mantar Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
yarım kg mantar
4 adet soğan
4 adet dolmalık biber,
2 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı köri,
2 çorba kaşığı domates salçası,
1 adet domates,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 tatlı kaşığı kekik,
1 çorba kaşığı sıvı yağ,
1/2 su bardağı yağsız kaşar peyniri rendesi
 
Hazırlanışı: Soğanları ve biberleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda biraz çevirin. Domatesleri küp küp doğrayarak ilave edin. Daha sonra salçayı malzemelerin üzerine ekleyin. Mantarları ikiye kesip, ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte pişmeye bırakın. 35 dakika sonra tuzu, köriyi ve kekiği ekleyin. Sebzeler piştiğinde ocaktan alıp, daha şık görünmesi için bir güvecin içine koyun. Üzerini rendelenmiş yağsız kaşar peyniri ile kaplayın. Fırına sürün. Kaşar peyniri eriyip, altın sarısı renk aldığında fırından çıkartıp, servis yapın.
 
Kaynak: Maksimum.com


Soğanları ve biberleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda biraz çevirin. Domatesleri küp küp doğrayarak ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyağı, 1 kahve fincanı soğuk su ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip yoğurun. 5 dakika buzdolabında dinlendirin.

Patatesleri yıkayıp ikiye bölün. Tuz, karabiber, taze biberiye ve kırmızı toz biberi patateslerle harmanlayın.

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Pandispanyaları neskafeli suyla ıslatın. Tencereye 2 çorba kaşığı un, tozşeker, 1 çay kaşığı vanilya, yumurta sarısı, süt ve margarini koyun.

Sevginizi ve aşkınızı ifade edecek müthiş bir tarif. Wow Hotels Convention Center'ın pastane şefi Fahrettin Çetin'in bu tarifini denemenizi tavsiye ederiz...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri