Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında sütlü patates
Fırında sütlü patates
Pratik Fırında sütlü patates Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
6-7 patates (1 kg)
150 gr kıyma
2 soğan
2-3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı galeta unu
1 dilim bayat ekmek içi
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
3-4 dal maydanoz
2 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin. Galeta unu, ekmek içi, maydanoz, tuz ve 1 tatlı kaşığı kaşar peynirini robotta karıştırın. Patatesleri soyup ince halkalar halinde dilimleyin. Cam kalıbı yağlayın. Patates dilimlerinin yarısını aralarına kaşar peyniri serperek kalıba dizin. Üzerine kıymalı harcı yayıp malzeme bitinceye kadar sıralamayı tekrarlayın. Üst sırayı patatesle tamamlayıp galeta unlu karışımı serpin ve üzerine sütü gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Kaynak: Lezzet


Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çocuklar için besin değeri çok yüksek, lezzetli bir tarif...

Armudu soyup, çekirdek yatağını çıkarın. Küçük doğrayıp, tozşekerle birlikte 5 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

Ispanak köklerini ayıklayıp sularını birkaç kez değiştirerek yıkayın. İrice kıyılmış soğanı ve ikiye bölünmüş biberleri bir tavada zeytinyağı ile kavurun.

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri