Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında sütlü patates
Fırında sütlü patates
Pratik Fırında sütlü patates Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
6-7 patates (1 kg)
150 gr kıyma
2 soğan
2-3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı galeta unu
1 dilim bayat ekmek içi
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
3-4 dal maydanoz
2 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin. Galeta unu, ekmek içi, maydanoz, tuz ve 1 tatlı kaşığı kaşar peynirini robotta karıştırın. Patatesleri soyup ince halkalar halinde dilimleyin. Cam kalıbı yağlayın. Patates dilimlerinin yarısını aralarına kaşar peyniri serperek kalıba dizin. Üzerine kıymalı harcı yayıp malzeme bitinceye kadar sıralamayı tekrarlayın. Üst sırayı patatesle tamamlayıp galeta unlu karışımı serpin ve üzerine sütü gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Kaynak: Lezzet


Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle keselim. Çekirdek yataklarını çıkaralım. Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım.

Fatoş Yalçınkaya'dan çok pratik bir kurabiye tarifi. Lokum yerine farklı malzemelerle de yapabilirsiniz...

Hazırlanması kolay olan böbrek ve ciğer şişi, öğle ve akşam yemeklerinde servis edebilirsiniz.

Yumurta ve tozşekeri birlikte çırpın. Margarin, sıvıyağ, bal, 1 su bardağı süt, kakao ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.

Bir kaseye yumurtaları kırıp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın. Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı, ancak yumurta akları köpürmemelidir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri