Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında peynirli lahana
Fırında peynirli lahana
Pratik Fırında peynirli lahana Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 orta boy lahana
2 soğan
2 çorba kaşığı margarin
200 gr kıyma
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı domates salçası
4 yumurta
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
tuz

Hazırlanışı: Lahanayı temizleyip yapraklarını tek tek yıkayın. Süzüp parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın. Soğanları halka halka dilimleyip margarinde pembeleştirin. Kıymayı ekleyip biraz kavurduktan sonra bir su bardağı suyu ilave edip karıştırın. Kıymalı sos koyulaşmaya başlayınca kırmızı pulbiber serpin ve ateşten alın. Salçayı biraz su ile ezerek kavrulmuş kıymaya ekleyip karıştırın. Fırın kalıbını yağlayıp lahanaları yayın. Üzerine kıymalı karışımı döşeyin. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırına verip lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın ve süt ekleyip iyice karıştırın. Lahanayı fırından çıkarıp hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Rendelenmiş kaşar peynirini kalıbın hertarafına eşit olarak serpin. 150 dereceye ayarlı fırında 30 dakika daha pişirin. Dilimileyip sıcak olarak servis yapın.
 
Kaynak: Maksimum.com


Lahanayı temizleyip yapraklarını tek tek yıkayın. Süzüp parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Süt ve unları iyice karıştırıp, ezin. En az 5 dakika bekletin. Daha sonra içerisine çırpılmış yumurtaları ve yağı ilave edip, karıştırın.

Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün. Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin.

Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin.

Kıymayı soğanla kavurun. İçine suda beklettiğiniz bulguru, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. 2-3 kere ateşte beraber karıştırın. Ateşten alın, içine irice kıyılmış ceviz içi ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri