Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında pırasa
Fırında pırasa
Pratik Fırında pırasa Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 kg pırasa
2 adet soğan
300 gr kıyma
1.5 çorba kaşığı margarin
4 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı biber salçası
karabiber, tuz

Hazırlanışı: Pırasa ve soğanları ince kıyın. Bir tencerede margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı da ilave ederek tekrar kavurun. Salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pırasayı ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ayrı bir kapta süt, yumurta ve tuzu çırpın. Yağlanmış fırın tepsisine pişirdiğiniz pırasayı yayın. Üzerine süt, yumurta karışımını dökün. Son olarak kaşar peyniri rendesini ekleyip 200 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.
 
Kaynak: Maksimum.com


Pırasa ve soğanları ince kıyın. Bir tencerede margarini eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv okuyucularınden Sevinç Hanım'ın tarifi

Hamuru hazırlamak için, un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Haşlanmış kurufasuyle ve karabiberi birlikte robottan geçirin.

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin.

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri