Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Etli sebze yemeği
Etli sebze yemeği
Pratik Etli sebze yemeği Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1.5 çorba kaşığı margarin
1/2 kg kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet küçük doğranmış domates
3 adet sivribiber
1 adet patates
1 adet patlıcan
1 adet kabak
6 adet brüksel lahanası
tuz, karabiber, maydanoz

Hazırlanışı: Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın. Birbuçuk çorba kaşığı margarini tencereye alıp eritin. Etleri yağda kavurun. Etler suyunu çekince, yemeklik doğranmış soğan ve küp doğranmış domatesi ekleyin. 1-2 kez çevirin. Sonra doğranmış sebzeleri tencereye ekleyip, sote edin. En son brüksel lahanasını ilave edin. Tuz ve karabiberini katın. Sebzeler iyice pişince, tencereyi ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
 


Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı soyup, dilimleyin doğrayın. Domates dilimleriyle beraber şişlere geçirin.

Sevgilisine özel bir salata hazırlamak isteyenler için çok pratik bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in aşçılarından Murat Demir sizler için anlattı.

Kuzu gerdan etini, 6 su bardağı suda yumuşayana kadar iyice haşlayın. Suyunu başka bir tencereye süzün ve eti soğumaya bırakın.

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyağı, 1 kahve fincanı soğuk su ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip yoğurun. 5 dakika buzdolabında dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri