Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Etli sebze yemeği
Etli sebze yemeği
Pratik Etli sebze yemeği Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1.5 çorba kaşığı margarin
1/2 kg kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet küçük doğranmış domates
3 adet sivribiber
1 adet patates
1 adet patlıcan
1 adet kabak
6 adet brüksel lahanası
tuz, karabiber, maydanoz

Hazırlanışı: Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın. Birbuçuk çorba kaşığı margarini tencereye alıp eritin. Etleri yağda kavurun. Etler suyunu çekince, yemeklik doğranmış soğan ve küp doğranmış domatesi ekleyin. 1-2 kez çevirin. Sonra doğranmış sebzeleri tencereye ekleyip, sote edin. En son brüksel lahanasını ilave edin. Tuz ve karabiberini katın. Sebzeler iyice pişince, tencereyi ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
 


Ön hazırlık olarak brüksel lahanasını az suda haşlayın. Patlıcan, kabak, biber ve patatesi küçük doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Wow Hotels Convention Center'ın usta aşçısı Mehmet Yalçınkaya'nın aşk temalı mönüsünden hafif bir başlangıç yemeği.

Patatesleri yıkayıp tuzlu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup püre haline getirin ve kenara alın.

Soğanı küçük doğrayıp, tereyağında kavurun. Minik doğranmış ciğeri de yağa ekleyip, kavurun.

Bir tavaya tereyağı konup kızdırılır. Yumurtalar bozulmayacak şekilde yan yana kırılır, üzerine sırayla tuz, karabiber, kaşarpeyniri rendesi ve pul biber serpilir.

Un, pudra şekeri, tereyağı. toz badem ve yumurta akını karıştırarak hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru kalıba yerleştirin ve birkaç yerinden çatalla delerek 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri