Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Enginar dolması
Enginar dolması
Pratik Enginar dolması Tarifi

Malzemeler: (6-8 kişilik)
8-10 adet yapraklı enginar
2 limon
bir fincan zeytinyağı (sızma tercih edilmeli)
1 adet havuç
bir küçük kase taze bezelye
1 adet küçük patates
1 demet dereotu
bir tatlı kaşığı tozşeker
bir büyük kurusoğan
2-3 adet taze soğan
1 tatlı kaşığı un
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı. Kararmaması için önceden hazırladığınız bol limonlu suda beklemeye bırakın. Bu sırada dolmanın içini hazırlayın. Soğanı incecik doğrayın ve küp şeklinde doğranmış havuçlarla zeytinyağında kavrun. Ardından taze bezelyeler ve küp şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin. Bir fincan su, tozşeker ve tuzunu da koyarak yarım saat kısık ateşte pişirin.

Pişen içe, yarım demet maydanoz ve taze soğan yaprakları kıyarak ilave edin. Limonlu suda bekleyen enginar göbeklerine bu hazırlanan sebze içini doldurun, kuşane tavasına dizin ve aralarına enginarların taze saplarıyla, bebek enginarlar yerleştirin. Ayrıyeten, bir fincan suya yarım limon sıkın, bir tatlı kaşığı un ve yeterince zeytinyağı, tuz ilave edip dolmaların üzerinde gezdirin. Enginarlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Aşçının notu: Servis tabağına alındığında da üzerine çiğden sızma zeytinyağı gezdirilip limon dilimleri ve dereotuyla servis yapın. Enginarın olmazsa olmazı zeytinyağı ve dereotudur.

Afiyet olsun!

Kaynak: Aşçı Fok


Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabına önce sütü, mayayı alıp karıştırıp mayanın erimesini sağlıyoruz.

Oktay Usta'dan ekmek tarifi

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun.

Kıymayı- yağsızsa yağ ile birlikte - kavuralım. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim. Salçayı, baharatı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra pirinç, tuz ve maydanozu ekleyip altını kapatalım.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri