Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ekşili pırasa
Ekşili pırasa
Pratik Ekşili pırasa Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
1 kg pırasa
4 adet soğan
4 adet domates
½ su bardağı zeytinyağı
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su

Hazırlanışı: Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım. Baş kısımlarını keselim. 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım. Her parçayı ince ince kıyalım. Kaynar suya atalım. 15 dakika haşlayalım. Başka bir tencereye soğanları halka halka doğrayalım. Yarım su bardağı zeytinyağında pembeleştirelim. Fındık büyüklüğünde doğradığımız domatesleri, salçayı ve tuzu soğanlara ilave edelim. Pırasaları haşladıktan sonra soğuk sudan geçirmeden soğan ve domateslere ekleyelim. Son olarak tencereye 1 çay bardağı su ilave edelim. 15 dakika kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim. Ateşten indirirken üzerine limon suyu dökelim. Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serptikten sonra servis yapalım.

Not: Pırasa da soğan benzeri bir sebze olduğu için pek çok kişi, pırasa yemeklerine soğan koymaz. Ancak ekşili pırasa yemeğinin özelliği, çok bol soğanlı ve bol domatesli olmasıdır.
 


Pırasaları iyice yıkayalım, dış kabuklarını soyalım. Baş kısımlarını keselim. 5-6 cm uzunluğunda parçalar halinde doğrayalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.

Harcı için, kayısıları ikiye bölün. Pudraşekeri ve tarçın ile kaynamaya bırakın. Suyunu salmaya başladığında bir-iki tutam un ilave edin.

Bayram için muhteşem bir tatlı

Ekmekleri kızartın. Ispanakları ince ince kıyın ve 1 çorba kaşığı labne peyniriyle birlikte karıştırın.

Bir kaseye yumurtaları kırıp, tuz ve biberini ilave ettikten sonra telle hafifçe çırpın. Bu çırpma sonunda yumurtanın sarısı akı birbirine karışmış olmalı, ancak yumurta akları köpürmemelidir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri