Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli taze fasulye
Cevizli taze fasulye
Pratik Cevizli taze fasulye Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
600 gram taze fasulye
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 diş ince kıyılmış sarımsak
2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı ince kıyılmış taze kişniş, tuz, karabiber
2 çorba kaşığı nar ekşisi
üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı
pulbiber

Hazırlanışı: Taze fasulyeyi ayıklayın ve verev şeklinde doğrayıp, kaynamış suda 15 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra derin bir kaseye alın. Ayrı bir kasede dövülmüş ceviz, sarımsak, krema, zeytinyağı, taze kişniş, nar ekşisi, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız karışımı taze fasulyenin üzerine döküp karıştırın. Tereyağında kızdırdığınız pulbiberi salatanın üzerine gezdirin. Tatların bütünleşmesi için buzdolabında 1 saat bekletin.


Taze fasulyeyi ayıklayın ve verev şeklinde doğrayıp, kaynamış suda 15 dakika haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yarım paket makarnayı koyup orta ateşte, pembeleşene kadar kavurun.

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup kıyın. Sivribiber, arnavutbiberi ve soğanı temizleyip kıyın.

Öncelikle eti 1 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu iyice çekince 1 çay bardağı sıvıyağ ile tencereye alıp kavurun.

Deniz taraklarını derin bir tavada yumuşayana dek haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı koyun. 2 diş sarımsağı ve maydanozları ince ince kıyın.

Fulden Ekinci'den çok hafif bir tatlı tarifi. Tam da yaza özel bir tarif... mutlaka deneyin..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri