Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli taze fasulye
Cevizli taze fasulye
Pratik Cevizli taze fasulye Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
600 gram taze fasulye
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2 diş ince kıyılmış sarımsak
2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı ince kıyılmış taze kişniş, tuz, karabiber
2 çorba kaşığı nar ekşisi
üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı
pulbiber

Hazırlanışı: Taze fasulyeyi ayıklayın ve verev şeklinde doğrayıp, kaynamış suda 15 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra derin bir kaseye alın. Ayrı bir kasede dövülmüş ceviz, sarımsak, krema, zeytinyağı, taze kişniş, nar ekşisi, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız karışımı taze fasulyenin üzerine döküp karıştırın. Tereyağında kızdırdığınız pulbiberi salatanın üzerine gezdirin. Tatların bütünleşmesi için buzdolabında 1 saat bekletin.


Taze fasulyeyi ayıklayın ve verev şeklinde doğrayıp, kaynamış suda 15 dakika haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin. İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin.

Armutların kabuğunu soyup, bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ilave edip, pişirin ve soğumaya bırakın.

Uzakdoğu soslarıyla lezzetlendirilmiş yemeklerden hoşlananlar için farklı bir tavuk yemeği tarifi. Zor gibi görünebilir ama tadına doyamayacaksınız...

Malzemenin hepsini çiğden hazırlayarak helmelene kadar pişirin.1 yemek kaşığı dolusu un ilave edin.

Tavayı ocağa alıp içerisine sıvıyağ döküyoruz. Üzerine kuru soğanı, sarımsağı koyup kavuruyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri