Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ayvalı kestaneli kabak çiçeği
Ayvalı kestaneli kabak çiçeği
Pratik Ayvalı kestaneli kabak çiçeği Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
15 adet kabak çiçeği
yarım kg kuşbaşı kuzu eti
2 adet ayva
12 adet kestane
yarım kahve fincanı zeytinyağı
1 diş sarımsak
tuz, karabiber
3’er dal kıyılmış kereviz yaprağı, taze rezene ve fesleğen
1 su bardağı et suyu

Hazırlanışı: Eti tencereye alın. Suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Ayvaları dilimleyin. Az miktardaki suda haşlayın. Ayrı bir yerde kestaneleri kabuklarıyla birlikte haşlayın ve daha sonra kabuklarını temizleyin. Zeytinyağını tencereye alın. Bütün haldeki sarımsak ve eti ilave edip soteleyin. Ayva, kestane, tuz, karabiber, kereviz yaprağı, rezene ve fesleğeni ekleyin. Üzerine et suyu ilave edip, 10 dakika pişirin. Kabak çiçeklerini ekleyin. 5 dakika daha pişirip, ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.


Eti tencereye alın. Suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Ayvaları dilimleyin. Az miktardaki suda haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sade ve kakaolu bisküviyi incecik kıyın. Tereyağıyla yoğurup tarçın ve kakaoyu ilave edin.

Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın.

Haluj, bir çerkez yemeği. Bu yemek hemen hemen tüm Çerkez topluluklarında farklı adlarla da olsa (mantaz, psıhalve, vb.) pişiriliyor.

Kırmızı lahanayı ince kıyıp tuzla ovun. Suyunu sıkın ve blenderden geçirin.

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri