Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ayvalı kestaneli kabak çiçeği
Ayvalı kestaneli kabak çiçeği
Pratik Ayvalı kestaneli kabak çiçeği Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
15 adet kabak çiçeği
yarım kg kuşbaşı kuzu eti
2 adet ayva
12 adet kestane
yarım kahve fincanı zeytinyağı
1 diş sarımsak
tuz, karabiber
3’er dal kıyılmış kereviz yaprağı, taze rezene ve fesleğen
1 su bardağı et suyu

Hazırlanışı: Eti tencereye alın. Suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Ayvaları dilimleyin. Az miktardaki suda haşlayın. Ayrı bir yerde kestaneleri kabuklarıyla birlikte haşlayın ve daha sonra kabuklarını temizleyin. Zeytinyağını tencereye alın. Bütün haldeki sarımsak ve eti ilave edip soteleyin. Ayva, kestane, tuz, karabiber, kereviz yaprağı, rezene ve fesleğeni ekleyin. Üzerine et suyu ilave edip, 10 dakika pişirin. Kabak çiçeklerini ekleyin. 5 dakika daha pişirip, ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.


Eti tencereye alın. Suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Ayvaları dilimleyin. Az miktardaki suda haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Wow Hotels Convention Center'ın sous chef'i İsmail Kaplan'dan çok özel bir börek tarifi. Yapımı çok basit olan bu böreğin tadına doyamayacaksınız...

Hamur için derin bir kabın içine unu eleyin. Su ve tuzu ilave ederek yoğurun.

Yumurta ve ezilmiş beyaz peynir karıştırılıp, ekmek dilimleri üzerine kalınca sürülür.

Bir kapta bir bardak su ile tarhanayı eritin. Ayrı bir tencereye yağı koyun. Kıyma ilave edip ufalanıncaya kadar kavurun.

Çukur bir tencereye 2 litre su koyun. Bir yemek kaşığı tuz ve yeteri kadar sıvı yağ koyup kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri