Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Aspik kabak çiçeği
Aspik kabak çiçeği
Pratik Aspik kabak çiçeği Tarifi

Malzemeler: 5 kişilik
13 adet kabak çiçeği
4 adet doğranmış kereviz  sapı
2 adet doğranmış havuç
1 adet doğranmış pırasa
3 dal kıyılmış maydanoz
1-2 dal kıyılmış tarhun
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 adet yumurtanın akı
7 su bardağı et veya tavuk suyu
4 adet jelatin
2 su bardağı buzlu su
3 çorba kaşığı porto şarabı
tuz

Hazırlanışı: 8 adet kabak çiçeği, kereviz sapı, havuç, pırasa, maydanoz, tarhun, tane karabiber ve yumurta aklarını iyice karıştırın. 5 su bardağı et veya tavuk suyunu tencereye alın. Üzerine kabak çiçekli karışımı ilave edin. Yumurta akları yumuşak bir tabaka şeklinde katılaşana dek, karıştırarak kaynatın. Ocağın altını kısıp 20-25 dakika demlenmeye bırakın. Makarna süzgecinden geçirip, karışımı servis tabağına alın. Süzgeçten geçirdiğiniz suya, buzlu suda erittiğiniz jelatinleri, şarap ve tuzu ilave edin, karıştırıp soğumaya bırakın. Kaşımı mikserden geçirip 6 adet kalıba boşaltın. Kalıptan çıkartıp, yumurtalı karışımın üzerine yerleştirin. Kalan 5 adet kabak çiçeğini haşlayın. Kabak çiçeklerini yerleştirip servis yapın.


8 adet kabak çiçeği, kereviz sapı, havuç, pırasa, maydanoz, tarhun, tane karabiber ve yumurta aklarını iyice karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pırasaları temizleyin. Beyaz kısımlarını 6’şar cm uzunluğunda kesip 5 dakika kaynar suda bekletin.

Bir demet taze soğanı 1 cm uzunluğunda kıyın. 1 tatlı kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar soteleyin. İçine tuz ve karabiber ilave edip kenara alın.

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Bayram için değişik bir tatlı tarifi...

Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri