Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Aşk Mantosu İçinde Orman Mantarları
Aşk Mantosu İçinde Orman Mantarları
Pratik Aşk Mantosu İçinde Orman Mantarları Tarifi

Yine kalbe hitap eden, kalp şeklinde olan bir tarif. Polat Renaissance'in usta aşçısının yaratıcı elleriyle sevgili için yapıldı...

Malzemeler: (1 kişilik)
3 çorba kaşığı un
yarım çay bardağı süt
1 çorba kaşığı çiçek yağ, yumurta
1 çay kaşığı tuz, karabiber
5 adet taş mantarı
5 adet kültür mantarı
yarım kuru soğan
2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı permesan peyniri
¼ sarı, kırmızı ve yeşil biber

Krep hamurunun yapılışı: Un, süt, çiçek yağını ve yumurta bir kaba koyup tuzunu ilave edin. Çırpma teliyle iyice çırpın. Yoğun bir kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra tavaya dökmek suretiyle pişirin.

Krep içinin yapılışı: Bütün malzemeleri doğrayıp sırasıyla soğanı, mantarları ve biberleri tavada soteleyin. Daha sonra krema ve peyniri ilave edin. Önceden pişirdiğiniz krebi kalp şeklindeki bir kalıbın içerisine yerleştirin ve pişirmiş olduğunuz sosu içine yerleştirin. Çok ince bir beşamel sos yapıp 180 derece fırında 10 dakika pişirip arzunuza göre güzel bir sosla servis edin.


Yine kalbe hitap eden, kalp şeklinde olan bir tarif. Polat Renaissance'in usta aşçısının yaratıcı elleriyle sevgili için yapıldı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eti yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.

Öncelikle mantının iç malzemesini hazırlayın. Bunun için kıymaya tuz, karabiber, rendelenmiş soğanı ekleyip, karıştırın.

Patlıcanları çizgili formda soyup boylarına göre ikiye ya da üçe bölün. İçlerini oyup, yıkayın.

Pancarların kabuklarını soyup jülyen doğrayın. Sarımsakları ezip pancarlarla karıştırın ve üzerine limon tuzu döküp bir kenarda beklemeye alın.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri