Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Aşk Mantosu İçinde Orman Mantarları
Aşk Mantosu İçinde Orman Mantarları
Pratik Aşk Mantosu İçinde Orman Mantarları Tarifi

Yine kalbe hitap eden, kalp şeklinde olan bir tarif. Polat Renaissance'in usta aşçısının yaratıcı elleriyle sevgili için yapıldı...

Malzemeler: (1 kişilik)
3 çorba kaşığı un
yarım çay bardağı süt
1 çorba kaşığı çiçek yağ, yumurta
1 çay kaşığı tuz, karabiber
5 adet taş mantarı
5 adet kültür mantarı
yarım kuru soğan
2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı permesan peyniri
¼ sarı, kırmızı ve yeşil biber

Krep hamurunun yapılışı: Un, süt, çiçek yağını ve yumurta bir kaba koyup tuzunu ilave edin. Çırpma teliyle iyice çırpın. Yoğun bir kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra tavaya dökmek suretiyle pişirin.

Krep içinin yapılışı: Bütün malzemeleri doğrayıp sırasıyla soğanı, mantarları ve biberleri tavada soteleyin. Daha sonra krema ve peyniri ilave edin. Önceden pişirdiğiniz krebi kalp şeklindeki bir kalıbın içerisine yerleştirin ve pişirmiş olduğunuz sosu içine yerleştirin. Çok ince bir beşamel sos yapıp 180 derece fırında 10 dakika pişirip arzunuza göre güzel bir sosla servis edin.


Yine kalbe hitap eden, kalp şeklinde olan bir tarif. Polat Renaissance'in usta aşçısının yaratıcı elleriyle sevgili için yapıldı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın.

Soğanı küb şeklinde doğrayın ve 20 gr yağda kavurun. Kavurduğunuz soğanları bezelye ve 1/2 su bardağı su, tuz, karabiber ilave edin.

Mayayı sütle eritin. Üzerine sıvıyağ, tozşeker, tuz ve alabildiği kadar un ilave edin. İyice yoğurun. Oda sıcaklığında yarım saat bekletin.

Soğanı, yarım demet maydanozu, domatesi ve sivribiberi doğrayıp bir kapta birleştirin.

Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin. 5-6 dakika pirinçleri pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri