Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Şıh el Mıhşe
Şıh el Mıhşe
Pratik Şıh el Mıhşe Tarifi

Malzemeler:
• 90 gr. yeşil mercimek
• 6 adet patlıcan
• 2 adet orta boy kuru soğan
• 4 diş sarımsak
• 2 adet domates
• 4 adet sivribiber
• 1 adet kırmızıbiber
• 30 gr. domates salçası
• 65 gr. zeytinyağı

Hazırlanışı: Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Bu arada yeşil mercimekler bir kapta 15 dakika haşlanıp (tam pişmeyecek şekilde) suyu süzülür. İçine küp doğranmış kuru soğan, sarımsak, domates, biber eklenir. Biraz karıştırılır. Salça, kimyon, fesleğen, zeytinyağı, tuz ve bir kase suyun homojen karışımı karıştırılıp eklenir. Daha sonra tuzlu suda bekletilen patlıcanlar yıkanır, genişçe bir tencereye dizilip yarılan yerleri harç ile doldurulur. Kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirilip, yoğurtla servis yapılır.

Kaynak: Gastronomi
Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini karıştırıp, 1 kahve fincanı kadar su ile eziniz. 2 kahve fincanı un ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kasenin üstüne bir kapak kapatıp, 20 dakika bekletiniz.

Bir kapta 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış bezelye, küçük doğranmış beyaz peynir, bir demet ince kıyılmış taze soğan ve bir tutam dereotunu karıştırın.

Kuzu incikleri temizlendikten sonra tencereye aktarın. Biberlerin çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın ve etin üzerine ekleyin.

Ebegümecinin yapraklarını koparıp, yıkayın ve incecik kıyın. Tavuk suyu ve suyla birlikte tencereye alın.

Tavuk göğsünü ince bir şekilde dövün. Orta kısmına mantar, peynir, tuz ve biber ilave ettikten sonra rulo şeklinde sarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri