Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Zerdeçallı, kişnişli ve sumaklı patates
Zerdeçallı, kişnişli ve sumaklı patates
Pratik Zerdeçallı, kişnişli ve sumaklı patates Tarifi

Malzemeler:
5-6 boy patates
3-4 adet taze soğan
yarım demet maydanoz
bir fincan zeytinyağı
bir limonun suyu
bir çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
bir çay kaşığı zerdeçal
bir çay kaşığı sumak
bir çay kaşığı toz kişniş
tuz

Hazırlanışı: Önce patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun. İstenilen büyüklükte irice küpler halinde doğrayın, limon suyu, kıyılmış soğan ve maydanozları ilave edip karıştırın. Sırasıyla bütün baharatları rengarenk salatanın üzerine serpin. En son zeytinyağı ve tuzu ilave edin.

Aşçının notu: Bu salataya daha birçok taze baharat yaprakları da kıyılabilir. Arapsaçı otu, dereotu, nane, roka, reyhan vs. Zevkinize bağlı bütün kokulu baharatlar olabilir.

Afiyet olsun!

Kaynak: Aşçı Fok
 


Bilinen klasik patates salatasının baharatlarla zenginleştirilmişi olan bu salatayı mutlaka deneyin. Nurtan Çakır Tezgin'in tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Et yemeklerinin yanında tamamlayıcı bir patates yemeği. Derya Aydın'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin.

Ramazan ayı boyunca sofralarımızı tatlandıran kadayıfı bayramda sevdiklerinize de ikram edin...

Sürmeli İstanbul Hotel'in usta aşçısı Bayram Dönmez, başlıca kebaplarımızdan biri olan Adana kebabın tarifini sizleri çin verdi...

Avokadoları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. İki parçanın kabuklarını soyup püre haline getirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri