Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yeşil mercimek salatası
Yeşil mercimek salatası
Pratik Yeşil mercimek salatası Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 su bardağı yeşil mercimek
3 adet havuç
10 adet mısır turşusu
4 dal taze sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
tuz, kırmızıbiber

Hazırlanışı: Yeşil mercimeği yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp geniş bir kaba alın ve ılınmaya bırakın. Havuçları haşlayıp halka doğrayın. Bebek mısırları irice kesin. Taze sarımsağı irice kesin. Taze sarımsağı verev doğrayın. Havuç, bebek mısır ve sarımsakları mercimeğe ekleyin. Zeytinyağını ve nar ekşisini üzerine gezdirin. Pulbiber serpin. Tuzunu ayarlayıp harmanladıktan sonra servis yapın.

Kaynak: Sofra


Yeşil mercimeği yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp geniş bir kaba alın ve ılınmaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu butlarından ve boşluğundan alınan etler, özel zırh ile çekilip kıyma haline getirilir. Kırmızıbiber, kuru soğan ve baharatlar ile marine edilir.

Bir demet taze soğanı 1 cm uzunluğunda kıyın. 1 tatlı kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar soteleyin. İçine tuz ve karabiber ilave edip kenara alın.

Tart hamuru için çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin. Ceviz ve fındığı iyice dövün.

Kars mutfağında Bozbaş olarak geçen piti kebabı oldukça basit ve çok lezzetli... Hele bir de yöresinde yerseniz, nefis koyun etiyle yapılan bu kebabın tadına doyum olmaz.

Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri