Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Vişne soslu mevsim salatası
Vişne soslu mevsim salatası
Pratik Vişne soslu mevsim salatası Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
200 gram ıspanak yaprağı
1 demet roka
1 adet göbek salata
1 demet taze soğan
1 adet salatalık
yarım çay bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı ılık su
200 gram hindi füme
1 çay bardağı nar tanesi
tuz
vişne sosu için: 200 gram çekirdeksiz dondurulmuş vişne
1 su bardağı elma sirkesi
1 su bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı: Ispanağı bol suda yıkayıp, kurulayın. Ispanak, roka, göbek salata ve taze soğanı kıyıp, salatalığı doğrayın. Daha sonra salata kasesine alıp, tuzunu ayarlayın. Arpa şehriyeyi zeytinyağında pembeleştirin. Suyu ilave edip haşlayın. Şehriye soğuyunca salatanın üzerine ekleyin. Dilimlenmiş hindi fümeyi ekleyip, nar tanelerini serpiştirin. Sosu hazırlamak için vişne, sirke ve zeytinyağını blenderden geçirin. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Aşçının notu: Vişne sosunu buzdolabında saklayıp, gerektiğinde kullanabilirsiniz.


Ispanağı bol suda yıkayıp, kurulayın. Ispanak, roka, göbek salata ve taze soğanı kıyıp, salatalığı doğrayın

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tüm malzemeyi tencereye alın. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın.

1 su bardağı bulguru çukur bir tabağa alıp, üzerine yeterli miktarda sıcak su ekleyin. İyice şişene dek bekletin.

Sahrap Soysal'dan yöresel bir yemek tarifi. Bir çeşit muhallebi olan haytayla, özellikle Şanlıurfa, Kütahya, Adana, Afyonkarahisar ve Antakya gibi illerimizde yaygındır.

Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.

Evde kolaylıkla hazırlanabilecek lezzetli bir pasta tarifi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri