Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Vişne soslu mevsim salatası
Vişne soslu mevsim salatası
Pratik Vişne soslu mevsim salatası Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
200 gram ıspanak yaprağı
1 demet roka
1 adet göbek salata
1 demet taze soğan
1 adet salatalık
yarım çay bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı ılık su
200 gram hindi füme
1 çay bardağı nar tanesi
tuz
vişne sosu için: 200 gram çekirdeksiz dondurulmuş vişne
1 su bardağı elma sirkesi
1 su bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı: Ispanağı bol suda yıkayıp, kurulayın. Ispanak, roka, göbek salata ve taze soğanı kıyıp, salatalığı doğrayın. Daha sonra salata kasesine alıp, tuzunu ayarlayın. Arpa şehriyeyi zeytinyağında pembeleştirin. Suyu ilave edip haşlayın. Şehriye soğuyunca salatanın üzerine ekleyin. Dilimlenmiş hindi fümeyi ekleyip, nar tanelerini serpiştirin. Sosu hazırlamak için vişne, sirke ve zeytinyağını blenderden geçirin. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Aşçının notu: Vişne sosunu buzdolabında saklayıp, gerektiğinde kullanabilirsiniz.


Ispanağı bol suda yıkayıp, kurulayın. Ispanak, roka, göbek salata ve taze soğanı kıyıp, salatalığı doğrayın

Son Aranan Yemek Tarifleri

Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin.

Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp, bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.

Kuşbaşı kuzu etini sıvıyağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Önceden kasaba kemiklerini çıkarttırdığınız ve incelttirdiğiniz tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın,

Derin bir kabın içine maya, tozşeker, tuz, ılık süt ve ılık suyu koyun. Üzerine elenmiş unu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri