Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynirli sıcak kabak salatası
Peynirli sıcak kabak salatası
Pratik Peynirli sıcak kabak salatası Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 adet orta boy kabak
1 demet dereotu
bir avuç taze nane
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı elma sirkesi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gram beyaz peynir

Hazırlanışı: Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün. Sos kabında ince kıyılmış dereotu, nane ve sarımsağı sirke ve zeytinyağı ile iyice çırpın. Kabakları iri halkalar halinde doğrayın ve servis tabağına aldıktan sonra, sıcakken sosu üzerine gezdirin. Küp doğranmış beyaz peynirleri de ekledikten sonra bekletmeden servis yapın.


Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tozşeker ve yumurtayı çırpın. Ardından sütü ekleyin. 2 su bardağı unu, kabartma tozu ve vanilya ile ekleyin.

Çocuklar için besin değeri çok yüksek, lezzetli bir sandviç. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı Fatih Aydın pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün.

Kuru fasulyeyi bir gece öncesinden suda bekletin veya düdüklü tencerede 1 saat kadar pişirin. Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Bayram sofranız için pratik bir Osmanlı yemeği. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Güler, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri