Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynirli sıcak kabak salatası
Peynirli sıcak kabak salatası
Pratik Peynirli sıcak kabak salatası Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 adet orta boy kabak
1 demet dereotu
bir avuç taze nane
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı elma sirkesi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gram beyaz peynir

Hazırlanışı: Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün. Sos kabında ince kıyılmış dereotu, nane ve sarımsağı sirke ve zeytinyağı ile iyice çırpın. Kabakları iri halkalar halinde doğrayın ve servis tabağına aldıktan sonra, sıcakken sosu üzerine gezdirin. Küp doğranmış beyaz peynirleri de ekledikten sonra bekletmeden servis yapın.


Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kebaplarıyla meşhur Antep'in kazan kebabı da tadılması gereken yemeklerden biri...

Hamur için tereyağını oda ısısında yumuşatın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tarçın, vanilya, kabartma tozu ve hindistancevizi ekleyip harmanlayın.

Tencerede bol miktarda su kaynatın, doğranmış havuç, kereviz, soğan ve sirkeyi ekleyin.

Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.

Tavuk göğsünü büyük markeflerden istediğiniz büyüklükte ve adefte açık ya da kapalı olarak alabilirsiniz. Bir dilim olarak aldığınız tavuk göğsü birbirine bağlı iki parçadan oluşur.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri