Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Peynirli sıcak kabak salatası
Peynirli sıcak kabak salatası
Pratik Peynirli sıcak kabak salatası Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 adet orta boy kabak
1 demet dereotu
bir avuç taze nane
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı elma sirkesi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gram beyaz peynir

Hazırlanışı: Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün. Sos kabında ince kıyılmış dereotu, nane ve sarımsağı sirke ve zeytinyağı ile iyice çırpın. Kabakları iri halkalar halinde doğrayın ve servis tabağına aldıktan sonra, sıcakken sosu üzerine gezdirin. Küp doğranmış beyaz peynirleri de ekledikten sonra bekletmeden servis yapın.


Kabakları soyun ve tuzlu suda hafif çiğ kalacak şekilde pişirin. Süzgece alıp suyunu süzdürün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyağı, 1 kahve fincanı soğuk su ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip yoğurun. 5 dakika buzdolabında dinlendirin.

Kayısılar bir kaba konup, soğuk su ile örtülüp bir gece bekletilir. Yumuşayan kayısılar bir tencereye suyu ile birlikte alınır.

Suyu tencereye koyup, içine tuzu ekleyin. Soğanı bütün olarak, yeşil mercimekle birlikte tencereye koyun.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir.

Küçük bir tencerede portakal suyunu ısıtın. Küçük parçalar şeklinde doğranmış incirleri ekleyin ve 30 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri