Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pırasa salatası
Pırasa salatası
Pratik Pırasa salatası Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
3 adet pırasa
1 adet kıvırcık salata
1 demet küçük kırmızı turp
8-10 adet kiraz domates
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı yoğurt
1 diş dövülmüş sarımsak
tuz

Hazırlanışı: Kıvırcığı yıkayıp irice doğradıktan sonra geniş bir kaseye alın. Üzerine verev doğranmış pırasa ve dilimlenmiş turpları ilave edin. Daha sonra kiraz domatesleri salataya ekleyin. Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu, yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırın. Sosu salatanın üzerine gezdirip harmanladıktan sonra servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi- Pakize Hakan'ın tarifi


Kıvırcığı yıkayıp irice doğradıktan sonra geniş bir kaseye alın. Üzerine verev doğranmış pırasa ve dilimlenmiş turpları ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıları küçük küçük doğrayın. Kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü ayrı kaplara alıp, şişmeleri için üstlerine kaynar su ilave edin ve bir gece bu şekilde bekletin.

Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.

Öncelikle şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğuması için bir kenara alın.

Milföy hamurlarını unlu zemine koyup 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Tartölet kalıplarının içini zeytinyağı ile yağlayın.

Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve limon kabuğunu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri