Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Nicoise Salata
Nicoise Salata
Pratik Nicoise Salata Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
40 gr Taze fasulye
40 gr havuç
40 gr kabak
40 gr sarı biber
40 gr kırmızı biber
100 gr meskulin salata
60 gr ton balığı
4 adet bıldırcın yumurtası
50 gr endivien
50 gr lolorosso
½ bağ maydanoz
40 gr dilimlenmiş siyah zeytin
40 gr kırmızı soğan
20 gr sarımsak
20 gr taze kekik
5 cl zeytinyağı
5 cl balsamic sirkesi
Yeteri kadar tuz ve karabiber
10 gr kapari çiçeği

Hazırlanışı: Fasulye, havuç, kabak ve renkli biberler doğrandıktan sonra ızgara veya teflon tava içerisinde 3-4 dakika pişirilir daha sonra sarımsak ve kekik ile marine edilir. Bir sonraki aşamada meskulin, lolorosso, endivien ve ton balığı ile karıştırılır tuz ve balsamic sirkesi ile tatlandırılıp tabağa yerleştirilir. Üzerine dilimlenmiş siyah zeytin, kapari çiçeği konur. Ayrı bir yerde haşlanmış bıldırcın yumurtaları, soyulduktan sonra ikiye bölünüp salatanın üzerine konur. Zeytinyağı üzerine gezdirilir, ayırdığımız lolorosso ve endivien ile buke yapılır ve  servis yapılır 


Crowne Plaza Hotel'in genç aşçısı Tolga Türkoğlu'nun yaptığı salata Fransız mutfağına özel, vejetaryenler tarafından çok beğenilen bir başlangıç...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Meksika mutfağına ait bu yemek tarifi Crowne Plaza Hotel'in Sous Chef'i Mahmut Çalışlar tarafından Şubat ayında sunuldu...

Kemiksiz hindi göğüs etini keskin bir bıçakla enlemesine kesip et döveceği ile döverek inceltin.

Kuzu etini robotta irice çekip, üzerine tuz ilave edin. Yassı şişe geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişmeye bırakın.

Ramazan sofralarınızı lezzetlendirecek enfes bir salata tarifi. Farklı salatalar denemek isteyenler bu tarifi kaçırmayın...

Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün. İçerisine etleri atın. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri