Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Lor peynirli sote zeytin salatası
Lor peynirli sote zeytin salatası
Pratik Lor peynirli sote zeytin salatası Tarifi

İftar ve sahur sofraları için lezzetli bir salata tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın bu tarifini mutlaka deneyin... 

Malzemeler: 1 kişilik
70 gr lor peyniri
¼ marul
¼ göbek
¼ endivien
lolorossa
20 gr maskolin
¼ kuru soğan
½ sarı biber
½ kırmızı biber
½ yeşil biber
40 gr  dilimlenmiş siyah zeytin
taze kekik
20 gr ayçiçeği yağı

Hazırlanışı: Marul, göbek, endivien, lolorossa, maskolin yıkanıktan sonra elle uygun şekilde doğranıp süzülerek tabağa konur. Kuru soğan, sarı biber, kırmızı biber, yeşil biber ve dilimlenmiş siyah zeytin ayçiçeği yağı ile sotelenip tabakta hazırlanan salatanın üstüne konulur. Üzerine lor peyniri ve taze kekik serpilerek, yağ limon sosu ilave edilip servis edilir.


İftar ve sahur sofraları için lezzetli bir salata tarifi. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık'ın bu tarifini mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mayalı hamur için, önce mayayı ılık sütün içinde eritin. Un, şeker ve tuz ilave edip el mikserinin hamur yoğurma ucu ile karıştırıp homojen bir hamur hazırlayın.

Ekmekleri yumuşaması için sütte bekletip sıkarak ufalayın. Sarımsak ve soğanların kabuğunu soyun.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine sıvıyağ gezdirip harmanladıktan sonra kenara alın.

Ayıklayıp yıkadığınız bulgurun üzerine çıkacak kadar ılık tuzlu su ilave edin. 20 dakika bekletip süzün.

Erzincan mutfağının başlıca et yemeklerinden olan Gah Yahnisi'nin en önemli özelliği kuzu koldan yapılıyor olması. Bu yemeğe lezzet veren kuzu koldur...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri