Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kuzu şiş salata
Kuzu şiş salata
Pratik Kuzu şiş salata Tarifi

Artiste Terasse Cafe'nin aşçılarından Salih Sarısaç'tan çok lezzetli bir salata tarifi.  Sunumuyla da çok iştah açıcı olan bu salatayı mutlaka deneyin...

Malzemeler:
Marine edilmiş kuzu şiş
çekilmiş havuç
mantar
çeri domates
permasan peyniri
akdeniz yeşillikleri
roka,
meskulin
dekor için: sarı biber 
kırmızı biber
nar
mısır

Hazırlanışı: Kuzu şiş ızgarada pişirilir. Akdeniz yeşillikleri salata kabına alınır. Dekoru hazırlanır. Dekor için dört adet sarı biber konulur. Sosu üzerinde gezdirilir. 4 parça permasan peyniri, çeri domates konulur. Üzerine havuç, mısır, nar serpilir. Mantar ince ince doğranarak bütün malzemelerin üzerine ilave edilir. Izgarada pişirilen etler de salatanın üzerine yerleştirilir.

balzamik sos için: 150 gr balzamik sirkesi
50 zeytinyağı
50 gr hardal
10 gr tuz
10 gr şeker
150 gr su

Hazırlanışı: İlk önce hardal miksere konulur. Karabiber, tuz, şeker, balzamik sirke, zeytinyağının yarısı ilave edilir ve mikserde karıştırılır. Geri kalan zeytinyağı da ilave edilir. En son su ilave edilir. Tekrar mikserde karıştırılır.


 


Artiste Terasse Cafe'nin aşçılarından Salih Sarısaç'tan çok lezzetli bir salata tarifi. Sunumuyla da çok iştah açıcı olan bu salatayı mutlaka deneyin...

Son Aranan Yemek Tarifleri

14 yaşındaki İrem Ergüleç, arkadaşları için mutfağa girdi. Yaşıtlarına pratik, lezzetli bir makarna tarifi verdi.

Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım.

Yemekevi.tv okuyucularınden Ziya Çoşkun'un Uşak yöresine ait enfes tatlı tarifi.

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Öncelikle tavuk suyunu kaynatın ve bir kenara alın. Daha sonra iç harç için bir tencerede tereyağını eritip, dolmalık fıstığı hafif pembeleşene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri